Radovi na Ulici Milana Novačića u Čazmi – Uskoro gotov “prašnjavi” dio radova, a cesta bi trebala biti gotova do Dana Grada kaže gradonačelnik Pirak

Obnova ulice Milana Novačića je u tijeku, no i sve su glasnije primjedbe vozača zbog otežanog prometovanja glavnom čazmanskom ulicom koja je ujedno i državna cesta, no i primjedbe stanovnika ulice kojima smeta i prašina koja se ne može izbjeći tijekom obavljanja ove vrste poslova. Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak moli za strpljenje jer bi dio radova zbog kojih se diže velika prašina trebao biti uskoro gotov, dok bi sama cesta trebala biti dovršena do Dana Grada 22. srpnja.

– Zadovoljstvo nam je da se radi punom parom na trasi ceste u Ulici Milana Novačića i rade ekipe i po ovom vremenu koje nije baš ugodno, kako za one koji rade tako i za nas koji sudjelujemo u prometu, pa ima i prašine i gužve i čekanja, a ja apeliram na naše građane da budemo strpljivi dok se ovaj posao ne završi. Imamo obećanje izvođača da će biti radovi privedeni kraju do Dana Grada, a ovaj, najgori prašnjavi dio bit će završen za nekih dvadesetak dana, a iza svega imat ćemo jednu lijepu novu ulicu.

Mnogi se pitaju zašto promet nije zatvoren ulicom Milana Novačića i preusmjeren preko Milaševca, no to nije moguće pojasnio je gradonačelnik Pirak:

– Različita je kategorizacija cesta. Možda da se promet i preusmjerio kroz Milaševac, ali to treba pitati odgovorne iz Hrvatskih cesta u čijem je vlasništvu ova prometnica. Mislim da bi napravili još veći problem sa samom cestom u Milaševcu koja je u raspadajućem stanju. Ona je od doma u Milaševcu do Čazme vrlo problematična. Županijska je to cesta koja zahtjeva također hitnu obnovu. Možda bi odgovorni u Županiji trebali shvatiti da i tu ljudi žive i da to treba hitno ići napraviti kao i u Donjem Draganvcu i ostalim našim naseljima – rekao je Pirak.

 

Autor: V.R.

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.