DVD Dapci obilježilo devedeset godina rada

Članovi DVD-a Dapci svečanom sjednicom proslavili su devedeset godina postojanja i rada. Društvo je osnovano 1927. godine na inicijativu Josipa Ivankovića, Janka Čukelja, Antuna Koubeka, Josipa Hukavca, Paje Čanađije, Stjepana Čanađije i Josipa Bjeleca. U to vrijeme društvo je pripadalo središtu Križ dok se 1929. odvaja od Križa i pripaja tadašnjoj matici Čazma. Na početku pred društvom su bila teška vremena, financiralo se od donacija koje su bile minimalne. Kraću stagnaciju u radu društvo bilježi  i za vrijeme Domovinskog rata kada je većina članova otišla braniti diomovinu. Nakon toga društvo se ponovno aktivira u svom radu.

DVD Dapci ima 76 članova, od mladeži, operativno aktivnih do podupirajućih članova. Teško bi bilo zamisliti rad društva bez potpore grada Čazme i Vatrogasne zajednice rekao je predsjednik DVD-a Dapci Željko Katalenić. Tako je grad pomogao i na obnovi doma, riječ je o postavljanju pločica u domu  i izradi plinske instalacije te sanaciji limarije na krovu, a vrijednost investicije je oko 20 tisuća kuna. Ono što je želja članova je da svoju ljubav prema vatrogastvu prenesu i na mlade te da oni nastave njihov rad.

Autor: V.R

 

 

One comment on “DVD Dapci obilježilo devedeset godina rada

  1. kako 20 god rada i postojanja??? u tom istom DVD Dapci sam i ja bila… i DVD je postoja i radio, djeca isla na takmicenja, redovito se odrzavale skupstine i vatrogasne zabave… stoga mislim da je tu netko jakooo pogrijesio… jedino ako se neracunaju one godine od prije 1997…. OVO JE SRAMOTA STO JE NAPISANO a svaka cast i ovdasnjem prijedsedniku… ako za njega postoji i radi DVD 20god onda neznam sto je bilo prije toga… ma svaka rije je suvisna.. zalosno za ovaku objavu

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.