Na Zagrebačkom velesajmu održan je 15. Kamelija kup, kulinarsko natjecanje koje okuplja mlade i afirmirane kuhare u različitim disciplinama. Među njima se našla i kategorija Young Chef Poultry Main Course u kojoj je drugo mjesto osvojio Lovro Huzjak, učenik Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.

Za sudjelovanje ga je prijavio chef Alen Belić iz restorana Fakin u Legradu, koji je pripremio recepture i prezentirao jelo. Lovro je vježbao i kod kuće i u školi, uz mentorstvo nastavnika kuharstva Igora Grgića. Na dan natjecanja imao je 45 minuta za pripremu i finalnu izvedbu jela, a svojom prezentacijom i okusom zaslužio je drugo mjesto u disciplini.

Lovro već od prve godine školovanja pokazuje snažan interes za kuharstvo te sudjeluje na različitim natjecanjima. Praktičnu nastavu pohađa u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, pod vodstvom Ericha Glavice i chefa Belića, gdje usavršava znanja i vještine. Rezultat osvojen na Kamelija kupu potvrđuje njegovu upornost i predanost struci.