Subotnje prijepodne u Daruvaru kada vidiš, prođeš, popričaš s ljudima, u najkraćem može se zaključiti dobra atmosfera i prostor privlačan ljudima za provesti dio dana na Božićnom sajmu u centru grada. Ljudima se ovaj koncept sviđa a organizatori su uz sav trud nagrađeni lijepim prosinačkim danom i dobrom posjećenošću manifestacije. Na Trgu punom posjetitelja, lovci Lovačkog društva Fazan skuhali su 300 litara čorbanca. Samo oko pripreme sastojaka trebalo se dobro oznojiti, jer kako kaže predsjednik Lovačkog društva Fazan Miroslav Tometić, ova praksa s čorbancom za narod uvriježena je već treću godinu u suradnji društva s Turističkom zajednicom Daruvar – Papuk. Čorbanac je skuhan po lovačkoj recepturi sa 140 kilograma mesa divljači, jelena, veprovine, srnetine, 50 kilograma luka i ostalih sastojaka a posla i oko pripreme i kuhanja bilo je za sve članove društva.

Čorbanac se pojeo uslast kao i palačinke s medom. U povodu svetog Ambrozija kojeg su i pčelari i posjetitelji proslavili slasnim palačinkama s medom i medenom žesticom Pčelarska udruga Bagrem organizirala je podjelu palačinki s medom kojih je u Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković spravljeno oko 300. Sve je podijeljeno a popilo se četiri i pol litre medene rakije. Tako je proslavljen Sveti Ambrozije na štandu Udruge Bagrem jer Sveti Ambrozije je, a kako to navode povijesni izvori, držao pčelinju košnicu modelom skladne zajednice u kojoj vlada red i rad, te je vjerovao da pčele predstavljaju sve što je uređeno, pobožno, uzvišeno i sveto. Ždralice daruvarske, upravo su sve to, vrijedne, organizirane, radišne… Društveno aktivne Ždralice svoj štand ukrasile su rukotvorinama i prekrasno šivanim Božićnim ukrasima koje će izlagati subotama na svom štandu sve do Božića.

Bilo je toga još a posjetitelji nisu štedjeli komplimente za sve što je ukomponirano i što čini Advent u Daruvaru. Na Trgu su se predstavile i brojne druge udruge, a na pozornici na otvorenom i među štandovima prodefilirale su mažoretkinje Udruge Impress.(iil)