U sklopu Adventa u Farkaševcu večeras je održana tradicionalna “Farkaševačka sarmijada”, koja je privukla brojne posjetitelje i ljubitelje ovog omiljenog jela. Tijekom večeri podijeljeno je čak 800 porcija sarme, a događaj je obilježila i dodjela nagrada za najbolje kuhare i kuharice.

Prema ocjeni sedmeročlanog žirija, titula najbolje sarme pripala je Dragici iz Hagnja i Mladenu iz Dubrave. Drugo mjesto osvojile su Božica i Slavica iz Farkaševca, dok je treće mjesto pripalo ekipi “Lako ćemo”.

Nagrade najuspješnijima uručio je općinski načelnik Matija Copak, koji je istaknuo važnost ovakvih manifestacija za očuvanje tradicije i blagdanskog duha zajednice.

“Farkaševačka sarmijada” dio je bogatog adventskog programa u Farkaševcu, koji uključuje raznolike gastronomske i kulturne sadržaje te pruža posjetiteljima jedinstveno blagdansko iskustvo.