Želite li napraviti svoju verziju omiljenog čokoladnog namaza bez aditiva i suvišnih sastojaka? Ovaj domaći čokoladni namaz, inspiriran Nutellom, gotov je za samo pet minuta i prava je poslastica za ljubitelje čokolade i lješnjaka. Uz nekoliko jednostavnih koraka i lako dostupne sastojke, možete uživati u svježem, kremastom namazu koji će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce. Spremni? Slijedite recept u nastavku!
Sastojci za staklenku cca 300 g
- lješnjaci – 150 g
- extra tamna čokolada – 150 g
- mliječna čokolada – 75 g
- mlijeko – 225 ml
- suncokretovo ulje – 4 žlice
- šećer u prahu – 190 g
Priprema
Izmiksajte lješnjake zajedno s vrućim mlijekom. Miksajte najmanje 2 minute na najvećoj brzini kako bi se dobila što glađa smjesa bez grudica.
Dobivenu pastu od lješnjaka prebacite u veliku zdjelu. Zatim dodajte čokoladu (koju ste prethodno otopili), šećer u prahu, i na kraju ulje.
Sve dobro izmiješajte pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i homogena.
Ako vam se čini da je smjesa previše tekuća, stavite je na laganu vatru i kuhajte oko 5 minuta, inače je odmah ulijte u staklenku.
Ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja, piše Večernji list.