Krajem lipnja 2024. počeli su radovi na obnovi Reformirane crkve u Velikoj Pisanici. U prvoj fazi obnove bit će obnovljeni krovna konstrukcija i električne instalacije, nakon čega će uslijediti uređenje unutrašnjosti. Ovaj važan projekt za mađarsku zajednicu na ovim prostorima, ali i cijelu lokalnu zajednicu koji simbolizira višestoljetnu prisutnost Mađara na ovim prostorima financiran je iz sredstava Hrvatske i Mađarske vlade te Demokratske zajednice Mađara Hrvatske.
Na svečanoj sjednicu povodom Dana Općine Velika Pisanica potpisan je ugovor o izvođenju radova.
Ugovor o izvođenju radova na Reformiranoj crkvi u Velikoj Pisanici potpisali su u ime udruge Europa AP izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Oliver Matijević i predsjednik spomenute udruge, biskup Reformirane kršćanske kalvinske Crkve u Hrvatskoj Peter Szenn i izvođač Dragutin Ljubej prokurist poduzeća Presing d.o.o. Osijek.


Prilikom početka radova na Reformiranoj crkvi prisustvovao i biskup Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj Péter Szenn koji je u lijepoj i nadahnutoj propovijedi blagoslovio sve koji će raditi na ovom velikom projektu, kao i sve koji su u njega uključeni. Ovom povijesnom događaju za mađarsku zajednicu prisustvovao je i župnik Hajek Janoš, izvođač radova Dragutin Ljubej i radnici poduzeća Presing d.o.o., općinski načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali, predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije i Zajednice Mađara Pisanica Zlata Berkeš, vjernici Reformirane crkve i predstavnici Zajednice Mađara Pisanica.
Reformirana crkva trebala bi biti u potpunosti obnovljena za godinu dana.