Općina Farkaševac će od petka, 12. srpnja, započeti s bogatim programom obilježavanja Dana Općine unutar manifestacije “Ljeto u Farkaševcu”. Raznovrsna događanja osmišljena su tako da svatko može pronaći nešto za sebe, a trajat će tri dana.

Unatoč visokim temperaturama, organizatori su uvjereni da će vrijeme biti idealno za sve aktivnosti. Načelnik općine Matija Copak istaknuo je kako su im visoke temperature draže nego kiša.

– Program uključuje nastupe poznatih izvođača, među kojima se ističu Neda Ukraden u subotu i Haris Džinović u nedjelju. Tu je i Zlatni mikrofon Farkaševca u petak. Uz glazbene poslastice, posjetitelji će moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Tako će se moći okusiti divlje svinje s ražnja, a u subotu i nedjelju bit će poslužen vol s ražnja, potpuno besplatno za sve prisutne, kazao je Copak.

Na Ribnjaku će se održati tradicionalna fišijada i ribolov, a u nedjelju će se po drugi put za redom održati kup u natjecanju za djecu u ribolovu te natjecanje u kuhanju kotlovine.

Načelnik Copak poziva sve mještane i posjetitelje iz okolnih gradova i općina da dođu i uveličaju “Ljeto u Farkaševcu”. “Očekuje nas velika zabava i želimo da se vidimo i sljedećih godina,” zaključio je načelnik.