U Ulici Viktora Bubnja u Bjelovaru u tijeku je gradnja nove zgrade Dječjeg vrtića Bjelovar. Projekt napreduje prema planu, a novi objekt će moći primiti 64 mališana, raspoređenih u četiri skupine. Ukupna vrijednost radova iznosi 2,4 milijuna eura, od čega je 650 tisuća eura sufinancirano putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Izvođač radova je tvrtka Tom gradnja d.o.o.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, koji je sa suradnicima obišao gradilište, istaknuo je važnost ovog projekta:

– Nakon 50 godina izgradili smo vrtić u Gudovcu, a sada je na redu ovaj u Ulici Viktora Bubnja. Trenutno imamo upisano 1186 djece u gradske i privatne vrtiće s kojima imamo sjajnu suradnju. Nažalost, oko sedamdesetak djece, uglavnom jasličke dobi, ostalo je neupisano. Izgradnjom ovog vrtića riješit ćemo problem upisa sve djece u Bjelovaru, kazao je Brajdić i najavio daljnje planove za proširenje kapaciteta:

– Osim ovog vrtića, planiramo gradnju i dogradnju još dva nova vrtića. Trenutno se projektiraju, a javna nabava za dogradnju vrtića u Frankopanskoj i izgradnju u Domu Stjepana Radića trebala bi biti raspisana na jesen, rekao je. Rok za završetak izgradnje vrtića je rujan 2025. godine, a objekt bi trebao biti potpuno opremljen i spreman za rad u veljači 2026. godine.

Ravnateljica Gradskog vrtića Bjelovar, Anna Lauš, naglasila je značaj novih kapaciteta:

– Nastavlja se poboljšanje prostorno-materijalnih uvjeta za djecu u Bjelovaru. Ovaj vrtić, zajedno s još tri nova objekta, znatno će unaprijediti naše kapacitete. Trenutno imamo oko 560 djece u 27 odgojnih skupina, a naš program predškole obuhvaća oko 100 djece, kazala je Lauš koja je također istaknula izazove u pronalasku stručnog kadra za rad u vrtiću:

– Za sada uspijevamo pokriti potrebe u redovitom sustavu, no za zamjene često moramo pribavljati kadrove odakle možemo. Nadamo se da će na državnoj i lokalnoj razini biti prepoznate potrebe i da će se poticati mlade ljude da se odluče za ovo prekrasno zanimanje.