Grad Čazma i ove godine obilježava svoj dan s bogatim programom prepunim raznolikih aktivnosti i manifestacija. U razgovoru s gradonačelnikom Dinkom Pirakom, saznali smo što sve čeka građane i posjetitelje tijekom ovog tjedna.

– Sedmi mjesec u Čazmi je već tradicionalno sadržajan. U mnoštvu aktivnosti koje pripremaju naše udruge i naša Turistička zajednica za svakog može biti ponešto, istaknuo je gradonačelnik Pirak. Ovotjedni program započinje otvorenjem izložbe “Šuma okom šumara”. Ova izložba, organizirana u suradnji s Hrvatskim šumarskim društvom i Centrom za kulturu, nudi jedinstven pogled na prirodne ljepote naših šuma.

Petak donosi osmi Endurance kamp konjičkog kluba Arion, koji će se održati u Donjem Mikloušu s početkom u 15 sati. Gradonačelnik Pirak poziva ljubitelje konjičkog sporta da se pridruže i provedu dan u druženju s članovima kluba. U večernjim satima, s početkom u 19 sati Gradska knjižnica organizira “Kućni pARTy – KNJIŽEVNOST I ROCK ‘N’ ROLL. “Craft Beer Fest” na Gradini već je postao omiljena manifestacija, a u suradnji s Udrugom maratonaca Sisačko-moslavačke županije organizirana je i “Čazmanska pivska milja”.

Subota je rezervirana za Dan otvorenih vrata s besplatnim jahanjem za građane u Livadarskoj ulici ispod Gradine.

– Uvijek je to atraktivno, posebno za djecu, i doprinosi promociji konjičkog sporta, dodao je gradonačelnik i podjsetio kako u Čazmi djeluju tri konjička kluba, a popularnost ovog sporta među mladima neprestano raste.

Likovna kolonija na temu “Panorama i vedute Čazme” održava se u suradnji s Udrugom čazmanskih umjetnika čARTer, dok Matica umirovljenika organizira sportsko-zabavne susrete umirovljenika koji će se natjecati u raznim sportskim disciplinama. Obiteljska biciklijada “Tour de Čazma Natura” te Planinarska kotlijada, koju vodi Hrvatsko planinarsko društvo Garjevica i ove godine će zasigurno privući veliki broj sudionika.

Za kraj, gradonačelnik Pirak poziva sve građane i posjetitelje da se pridruže proslavi Dana Grada Čazme:

– Vjerujem da ćemo biti dobri domaćini svima koji dođu. Pozivam sve da posjete ove manifestacije i da se zajedno družimo i proslavimo dan našeg grada, Dan župe, i da uživamo zajedno, uputio je poziv gradonačelnik Pirak.