RK Bjelovar za nešto manje od mjesec dana kreće s pripremama za novu sezonu, a na klupi će ih voditi novi trener, Silvio Ivandija. Na konferenciji za medije, Ivandija je predstavljen kao renomirani rukometni stručnjak, dok su istovremeno izložena očekivanja i planovi za predstojeću sezonu.

Predsjednik kluba, Dario Kudumija, izrazio je zadovoljstvo dolaskom Ivandije te istaknuo potrebu za stabilizacijom i dugoročnim planiranjem.

– Pokušat ćemo napraviti zaokret u trenerskom kadru. Silvio Ivandija donosi bogato iskustvo i ugled u hrvatskom rukometu. Naš cilj je stabilizacija kluba i fokus na domaće igrače. Imamo izazov na poziciji lijevog vanjskog, gdje se dva domaća igrača oporavljaju od ozljeda. Ovo je sezona stabilizacije i procjene igrača koji mogu igrati ozbiljan rukomet. Naš cilj nije drugo ili treće mjesto, već stabilizacija i da se što prije vratimo u Premijer ligu, rekao je Kudumija.

Silvio Ivandija je u svom obraćanju izložio svoje ambicije i planove za klub:

– Prepoznao sam projekt u kojem možemo ući u Premijer ligu u roku od dvije sezone. Moja je želja postići rezultate već ove godine, iako Dario voli smirivati očekivanja. Radit ćemo na kristalizaciji domaćih igrača i unapređenju igre. Svi ćemo dati svoj maksimum kako bismo napravili iskorak što prije.

Ivandija je također podsjetio na svoje prethodne uspjehe:

– Gdje god sam radio, postizao sam rezultate prve sezone. U Sesvetama sam u četiri godine preuzeo momčad koja je bila na dnu tablice i doveo ih do trećeg mjesta i Europe. Dubrovnik sam uveo u Premijer ligu, a s Karlovcem sam iz donjeg dijela tablice došao do europskih natjecanja. Vjerujem da možemo ponoviti te uspjehe i u Bjelovaru, rekao je Ivandija.

Pripreme kluba započinju 6. kolovoza, a prvenstvo počinje 14. rujna.  RK Bjelovar će prije sezone odigrati nekoliko prijateljskih utakmica i turnira, uključujući Baburin turnir koji će se održati 31. kolovoza i 1. rujna u Bjelovaru. Na turniru će sudjelovati klubovi Borac iz Banja Luke, Gorica i Sisak.

Nakon Baburinog memorijala, klub će organizirati  turnir “8. Bjelovarski Kesizubac,” za koji prijave traju uz odličan odaziv. Turnir će se održati 7. i 8 rujna te 14. i 15. rujna u Bjelovaru, a očekuje se dolazak nekoliko ekipa iz Hrvatske, kao i gostiju iz Slovenije i drugih zemalja.