Župan Marko Marušić, u pratnji načelnika Općine Končanica Zlatka Bakunića i načelnika Općine Hercegovac Bore Bašljana, svečano je otvorio novoizgrađenu županijsku cestu Imsovac – Ilovski Klokočevac.

Na otvorenju, župan Marušić izrazio je zadovoljstvo završetkom radova u roku, istaknuvši važnost ove prometnice za lokalno stanovništvo.

– Drago mi je da je danas završena ova dionica, ukupne duljine 2,6 kilometara, vrijednosti nešto više od 370 tisuća eura. Zahvaljujem se Općini Končanica na suradnji. Zajedno smo uspjeli realizirati ovaj projekt s omjerom financiranja 70% Županijska uprava za ceste (ŽUC) i 30% općina, rekao je Marušić.

Župan je također najavio nastavak velikih investicija u cestovnu infrastrukturu.

– Krenuli smo u nikad veći investicijski ciklus za naše županijske ceste. Tijekom ove godine planiramo asfaltirati oko 30 kilometara cesta, što će zahtijevati ulaganje od nešto više od 4,4 milijuna eura. S radovima ćemo obuhvatiti 13 općina i tri grada. Već ovaj tjedan otvaramo cestu koja će povezati općinu Šandrovac s naseljem Jasenik, a tijekom mjeseca započinjemo radove u Podgorcima u općini Rovišće te na cesti u općini Ivanska Srijedska – Stara Ploščica i gradu Grubišnom Polju, najavio je Marušić.

Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica, zahvalio je županu i svima koji su sudjelovali u projektu.

– Ova modernizacija županijske ceste je od velike važnosti za našu općinu. Sada možemo reći da su sve županijske ceste u Končanici asfaltirane. Ostaje nam još nekoliko nerazvrstanih cesta koje također planiramo asfaltirati, izjavio je Bakunić.

Boro Bašljan, načelnik Općine Hercegovac, pridružio se riječima zahvale.

– Ova cesta povezuje dvije općine i olakšava svakodnevno prometovanje mnogim mještanima. Zasigurno će doprinijeti gospodarskom razvoju i revitalizaciji naših naselja, istaknuo je Bašljan.