Bjelovarski Gradski bazeni bilježe gotovo rekordnu posjetu zahvaljujući vrućem ljetu, a posjet zamjenika gradonačelnika Bjelovara, Igora Brajdića, dodatno je naglasio važnost ovog sportskog objekta za Bjelovar. U društvu upravitelja Gradskih bazena Marka Mihalinca i predsjednika Plivačkog i vaterpolo kluba „Mladost“ Ante Brkljačića, Brajdić je podijelio svoje zadovoljstvo izvanrednom posjećenošću bazena.

– Do sada je Gradski bazen posjetilo 10 tisuća ljudi, što je izuzetno puno. Ako ovakvo toplo vrijeme potraje, mislim da ćemo premašiti brojku iz 2019. godine kada je bazen obnovljen, a posjetilo ga je 30 tisuća ljudi, rekao je Brajdić. Posebno je pohvalio rad Plivačkog kluba na čelu s Markom Mihalincem, koji već devetu godinu zaredom uspješno upravljaju bazenom, podižući ljestvicu kvalitete svake godine.

Brajdić je naglasio kako ove godine 500 djece uči ili usavršava plivanje, o kojima brine deset diplomiranih kineziologa.

– Najvažnije je da naša djeca imaju najbolju moguću skrb i da nauče ili usavrše svoje plivačke vještine. Također, organiziramo obuku odraslih neplivača, dodao je Brajdić.

Predsjednik Vaterpolo kluba „Mladost“, Ante Brkljačić, istaknuo je doprinos kluba popularizaciji bazena.

– Ovdje imamo 70 djece koja pohađaju obuku igara na vodi i vaterpolo, a o njima brine pet kineziologa i jedan licencirani trener, rekao je Brkljačić.

Tijekom posjeta, Brajdić je također istaknuo uspješno rješavanje problema s nepodopštinama na bazenu, zahvaljujući suradnji sa spasiocima, zaštitarima i roditeljima.

– Sve je riješeno i počinitelji su sankcionirani, osiguravajući mirne i sigurne uvjete za sve posjetitelje, rekao je zamjenik gradonačelnika.

Marko Mihalinec je dodatno pojasnio značaj stručnog tima koji se brine o plivačima.

– Rad u vodi zahtijeva posebnu vrstu pedagoškog pristupa i kvalitetne trenere. Zadnjih tri godine smo s deset trenera uspjeli organizirati rad s ovako velikim brojem djece, rekao je Mihalinec.

Ovakvi rezultati i angažman svih uključenih pokazuju da bjelovarski Gradski bazeni ne samo da pružaju mjesto za rekreaciju i osvježenje, već i za kvalitetan sportski razvoj mladih generacija.