Radovi u poznatom bjelovarskom Vinkovićevom naselju, koji su započeli krajem svibnja, teku prema planu, a značajan napredak već je vidljiv. Proširenje ulica Prešernove, Tomićeve, Medovićeve i Držićeve je iskopano, postavljene su betonske kanalice, a uskoro počinju i radovi na odvodnji. Radovi su u tijeku i u Ulici Joze Kljakovića, dok će u Ulici Ljube Babića uskoro započeti postavljanje kanalica. Iskop proširenja u Meštrovićevoj ulici također je pri kraju.

Na konferenciji za novinare održanoj u Ulici Franca Prešerna, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić iznio je planove i dinamiku daljnjih radova.

– Ovo naselje, nekada najljepše u Bjelovaru, konačno doživljava potrebne radove nakon dugog niza godina. Prošle godine obnovili smo Ulicu Josipa Pupačića, Vladana Desnice, Nikole Šopa i Dragutina Domjanića, izjavio je Brajdić.

Brajdić je istaknuo kako su stanovnici, unatoč početnim nejasnoćama i poteškoćama, sada zadovoljni napretkom.

– Razgovarali smo sa stanovnicima i dogovorili se sa strukom koja izvodi radove. Nakon što smo postigli zajednički dogovor, stanovnici su izrazili veliko zadovoljstvo. Ove godine nastavljamo u istom tonu,” kazao je Brajdić.

Naglasio je kako je opseg radova značajan, obzirom da se naselje proteže na tri kilometra i 600 metara.

– Ove godine ćemo obnoviti kilometar i pol, što znači da smo u dvije godine riješili više od 50 posto naselja. Sljedeće godine završit ćemo cijelo Vinkovićevo naselje koje čeka obnovu već 50 godina,” rekao je Brajdić.

Ovogodišnja obnova obuhvaća ulice Julija Tomića, Celestina Medovića, Marina Držića, Franca Prešerna, Ljube Babića, Joze Kljakovića i Ivana Meštrovića.

– Rade se iskopi, postavljaju se kanalice koje služe za odvodnju vode, što će proširiti cestu i spriječiti poplave dvorišta tijekom kišnih perioda. Ljudi su, koliko ja znam, zadovoljni, dodao je Brajdić.

Pozvao je sve građane da se jave ukoliko imaju prijedloge ili primjedbe, te naglasio da su gradske službe dostupne 24 sata dnevno.

Ovaj projekt obnove donosi prijeko potrebnu modernizaciju i sigurnost za stanovnike Vinkovićevog naselja, čineći ga ponovno jednim od najljepših dijelova Bjelovara.