Općina Veliko Trojstvo je potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom “Trojačke ruže – pomoć starijim osobama”. Vrijednost projekta iznosi 480 tisuća eura, a cilj mu je pružanje potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina iosobama s invaliditetom.

Projekt, koji će se provoditi u razdoblju od 36 mjeseci, ima za cilj angažiranje gerontodomaćica koje će raditi s korisnicima na terenu, osiguravajući im potrebnu pomoć i podršku. Partner u ovom projektu je udruga “Pomoć u kući starijim osobama”, koja već ima iskustva u provođenju sličnih programa.

Voditeljica udruge “Pomoć u kući” Anka Kramarić izrazila je zadovoljstvo nastavkom suradnje i naglasila važnost dobre komunikacije između gerontodomaćica i korisnika.

– Nadamo se da će i korisnici biti korektni te da će između njih i gerontodomaćica postojati dobra komunikacija kako bi svi bili zadovoljni, kazala je Kramarić. Također je istaknula kako će udruga nastaviti pružati podršku u svim aspektima projekta.

Načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac naglasio je važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu.

– Ovo je hvale vrijedan projekt, prije svega za korisnike, ali i za žene koje su osigurale posao i mjesečna primanja u narednih 32 mjeseca. Čekali smo dugo na realizaciju, ali sada smo tu i spremni smo krenuti, izjavio je Kutanjac. Također je izrazio zahvalnost Europskom socijalnom fondu i ministarstvima Republike Hrvatske za podršku u povlačenju europskih sredstava.

Ljiljana Jakopić, gerontodomaćica zaposlena na projektu, izrazila je zadovoljstvo što će zajedno s kolegicama raditi na pružanju pomoći starijima i nemoćnima.

– Novac nam je neophodan i ovim putem 32 mjeseca ćemo primati plaću i brinuti se o našim starijima, nemoćnima i invalidima. To će biti na obostranu korist i zadovoljstvo, kazala je Jakopić.

Projekt “Trojačke ruže – pomoć starijim osobama” donosi nove mogućnosti i podršku najranjivijim skupinama stanovništva, osiguravajući im kvalitetniji i dostojanstveniji život, a istovremeno pruža zaposlenje i stabilnost ženama koje će pružati ove usluge.