Ovu subotu 6. srpnja 2024. godine održat će se 8. smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije. Smotra će se održati u Bjelovaru u gradskom parku te ispred gradskog paviljona.

Manifestaciju su najavili na današnjoj konferenciji za medije najavili Župan Marko Marušić, zamjenik Bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić, predsjednik koordinacije vijeća nacionalnih manjina Damir Malina, te ostali predstavnici nacionalnih manjina koji sudjeluju na smotri.

-Drago mi je da možemo najaviti 8. smotru manijskog stvaralaštva BBŽ. Veliki broj nacionalnih manjina bogatstvo je naše Bjelovarsko-bilogorske županije i naša županija vodeća je po tome u Hrvatskoj. Mislim da je suradnja uvijek na visokoj razini te da imamo onaj partnerski odnos koji je uvijek bitan. Mi smo županija s najviše nacionalnih manjina. Imamo 21 od 22 manjine i primjer smo dobre prakse na razini Hrvatske u radu s manjinama. Vrlo je bitno naglasiti da se ovdje godinama živi u skladnom suživotu i ono čemu ja težim, a što je i prioritet svih nas je da zajedno razvijamo našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju- kazao je Marušić te pozvao sugrađane da ovu subotu posjete Bjelovar.

Konferenciji za medije prisustvovao je i zamjenik Bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić. Brajdić je izrazio zadovoljstvo što se smotra po prvi puta održava u gradu Bjelovaru.

– Čast mi je zadovoljstvo što se 8. smotra manijskog stvaralaštva održava po prvi puta u gradu Bjelovaru. MI smo u Bjelovaru uspjeli napraviti taj suživot i manjine se ne dijele, svi zajedno živimo u gradu i županiji. Po prvi puta je ovo da se ova smotra održava kod nas i iznimno nam je drago zbog toga – kazao je Brajdić.

Predsjednik koordinacije vijeća nacionalnih manjina Damir Malina zahvalio se Bjelovarko-bilogorskoj županiji i gradu Bjelovaru na potpori koju su nacionalne manjine dobile u organizaciji ove smotre, ali i ostalih događanja.

– Hvala našem županu i županiji te zamjeniku gradonačelnika grada Bjelovara na potpori koju smo dobili pri organizaciji ove 8. smotre manijskog stvaralaštva. Naši sugrađani će ovu suboti moći kušati gastro ponudu naših manjina s obzirom da će se svaka manjina predstaviti sa svojim specijalitetima. Isto tako bit će moguće vidjeti različite kulturne plesove i običaje. Uz manjine kao gosti sudjelovat će i KUD Bjelovar – kazao je Malina.

Izvor: bbz.hr