Župan Marko Marušić potpisao je devet novih ugovora kojima Bjelovarsko-bilogorska županija liječnicima i medicinskom osoblju nastavlja sufinancirati kamate na stambene kredite, podstanarstvo, školovanje i stručna usavršavanja.

  • Mi kontinuirano ulažemo u unapređenje zdravstvene skrbi za sve naše sugrađane. Naša županija prepoznaje važnost kvalitetne zdravstvene usluge te se trudimo osigurati najbolje moguće uvjete za rad naših liječnika i medicinskog osoblja, osim toga kroz naše subvencije pomažemo im jer znamo kako bez njih naši sugrađani nemaju kvalitetu zdravstvenu skrb kakvu zaslužuju. Osim subvencija, značajna sredstva ulažemo u modernizaciju i opremanje naših zdravstvenih ustanova i ispostava doma zdravlja, a povećali smo i stipendije studentima medicine. Nedavno smo završili nekoliko važnih projekata renovacije i opremanja naših ispostava doma zdravlja te nabavili najsuvremeniju medicinsku opremu – kazao je Marušić.

Podsjetimo u 2023. godini Bjelovarsko—bilogorska županija ukupno je za navedene subvencije osigurala i isplatila više od 176 tisuća eura, a osim toga znatno su povećane stipendije studentima medicine što je rezultiralo dolaskom novih liječnika na područje naše županije, kako u gradove tako i u ruralna područja u kojima ih do sad nije bilo.

Javni poziv u 2024. godini župan Marko Marušić raspisao je u veljači te je do sad potpisao ukupno 32 ugovora kojima Bjelovarsko-bilogorska županija svojim liječnicima te medicinskom osoblju sufinancira podstanarstvo, kamate na stambeni kredit te stručna usavršavanja.

Za te namjene u proračunu Bjelovarsko-bilogorske županije osigurano je 185 tisuća eura što je za razliku od prošle godine povećanje za 9 tisuća eura.

Osim subvencija kojima se nastoji pomoći medicinskom osoblju i liječnicima Bjelovarsko-bilogorska županija nastoji redovno ulagati u svoje zdravstvene ustanove te ispostave doma zdravlja BBŽ kako bi pacijentima omogućili bolju zdravstvenu skrb te medicinskom osoblju bolje radne uvjete.