Grad Bjelovar uskoro će započeti izgradnju nove osnovne škole na sjeveru grada, vrijedne 19.2 milijuna eura, najavio je gradonačelnik Dario Hrebak. Ovaj projekt financiran je iz europskih bespovratnih sredstava, a cilj je omogućiti jednosmjenski rad i cjelodnevnu nastavu za sve učenike osnovnih škola u Bjelovaru, što predstavlja važan korak prema podizanju obrazovnog standarda na europsku razinu.

“Ovo je sjajna vijest, generacije učenika su to čekale. Već ove godine nakon potrage za izvođačima plan je da krenemo graditi novu školu na sjeveru grada vrijednu 19.2 milijuna eura da svi naši učenici u Bjelovaru idu u jednu smjenu. To je europski standard, olakšati će i učenicima, učiteljima i roditeljima. Sad taj europski standard imamo u Bjelovaru!” rekao je gradonačelnik Hrebak.

Projekt izgradnje i opremanja nove škole uključuje i izgradnju školske sportske dvorane. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih je potvrdilo da je projekt prošao sve potrebne faze procjene i zadovoljava sve kriterije kvalitete, uključujući broj učenika, učinkovitost i uvjete rada, čime je ostvario ukupno 87 bodova.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja su dodijeljena za ovaj projekt iznosi 19.222.385,24 EUR.

Gradonačelnik Hrebak naglasio je važnost ovog projekta za buduće generacije učenika u Bjelovaru te izrazio zadovoljstvo što će novi obrazovni standardi uskoro postati stvarnost u njihovom gradu. Kroz ovaj projekt, Bjelovar će omogućiti bolju organizaciju nastave, smanjenje opterećenja na učitelje i učenike, te olakšanje za roditelje.