Župan Marko Marušić u pratnji načelnika općine Velika Trnovitica Ivana Markovića i pročelnika UO za poljoprivredu BBŽ Zlatka Pavičića obišao je korisnike županijskih subvencija poljoprivredno gospodarstvo Poslon Darko te najavio novi javni poziv u poljoprivredi.

– Prošle godine odobreno je ukupno 877 zahtjeva prema našim poljoprivrednicima te smo dodijelili ukupno 248 tisuća eura. Baš kao i na ostalim područjima i u poljoprivredi smo povećali sredstva. Idemo s 11 mjera za 18 namjena za što smo ukupno osigurali 319 tisuća eura što je vidljivo povećanje. Upravo to težimo na svim područjima da javne pozive kojima podupiremo naše gospodarstvenike, obrtnike te poljoprivrednike svake godine povećavamo prema našim mogućnostima. Javni poziv otvoren je od danas 26. lipnja i traje sve do 31. listopada ove godine. Od tih 11 mjera najpopularnije su mjere potpore biljne i voćarske proizvodnje, zatim potpora stočarske proizvodnje, potpora premija osiguranja poljoprivredne proizvodnje, a kao i do sad kreirane su u razgovoru s našim poljoprivrednicima – kazao je župan Marušić

Oduševljeni dolaskom župana na njihovo poljoprivredno gospodarstvo bili su gospođa i gospodin Poslon koji se već niz godina bave poljoprivredom, a kako kažu mjere županije su im od velike pomoći.

– Bavimo se poljoprivrednom zadnjih 10 godina, a prije toga bili smo prijevoznici. Imamo obrt za poljoprivredu i prijevoz „Žitarice“ . Uzgajamo kukuruz, soju, pšenicu i zob. Svakako se planiramo javiti na mjere Bjelovarsko-bilogorske županije. Koristimo mjeru osiguranja koja nam je iznimno važna pogotovo kad u današnje vrijeme što god posadite, a ne osigurate je preveliki rizik, a BBŽ to sufinancira s 50 posto te nam je to od iznimne pomoći. Važno nam je i okrupnjavanje zemljišta. Za to Županija isto sufinancira određenim iznosom– kazala je gospođa Poslon.

Javni poziv u poljoprivredi nalazi se na web stranici Bjelovarsko-bilogorske županije: https://bbz.hr/javni-pozivi-na…