Načelnik Općine Štefanje, Silvestar Štefović, potpisao je ugovore s devet žena zaposlenih u sklopu projekta “Zaželi Štefanje II”. Ovaj projekt sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus, s ciljem povećanja socijalne uključenosti osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom te sprječavanja njihove prerane institucionalizacije pružanjem potpore i podrške u svakodnevnom životu.

Na svečanosti potpisivanja ugovora s pružateljicama usluga, načelnik Štefović naglasio je značaj ovog projekta:

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 432 tisuće eura, a provodit će se kroz 36 mjeseci. U sklopu projekta, devet pružatelja usluga pružat će podršku za najmanje 54 korisnika, pomažući im u organiziranju prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene i drugim svakodnevnim potrebama. Svaki korisnik će također dobivati mjesečne pakete s kućanskim i higijenskim potrepštinama.

Štefović je istaknuo i dugogodišnje iskustvo općine u provođenju ovakvih projekata, dodavši kako vjeruje da će i ovaj projekt biti uspješan.

– Ovo je treći put da provodimo ovakav projekt, a vjerujem da će korisnici biti zadovoljni pruženom skrbi. Smanjujemo nezaposlenost i osiguravamo dostojanstven život našim starijim i nemoćnim sugrađanima.

Predsjednik Općinskog vijeća, Ivan Šimunović, izrazio je podršku projektu, istaknuvši njegovu dosadašnju uspješnost i korisnost.

– Ovaj program je već pokazao svoju vrijednost. Pružateljima usluga želim puno sreće i uspjeha u radu, kazao je.

Među pružateljima usluga je i Sanja Stanković, koja je već sudjelovala u prethodnim fazama projekta.

– Korisnicima najviše znači razgovor i ljudski kontakt, jer su često sami. Pomažemo im u svakodnevnim poslovima i pružamo podršku koja im omogućuje dostojanstven život, kazala je Stanković.

Josipa Zajček, koja po prvi puta sudjeluje u projektu, istaknula je važnost ovog zaposlenja za nju osobno.

– Nakon pet godina nezaposlenosti, ovo mi puno znači. Volim pomagati i pružati podršku ljudima u potrebi, rekla je Zajček.

Suzana Karre, voditeljica projekta, izrazila je optimizam i vjeru u uspješnu provedbu projekta.

– Imam iskustva s vođenjem ovakvih projekata i vjerujem da ćemo uspješno surađivati i riješiti sve izazove, kazala je.

Projekt “Zaželi Štefanje II” predstavlja važan korak prema povećanju kvalitete života starijih osoba i osoba s invaliditetom u općini Štefanje, pružajući im potrebnu podršku i smanjujući njihovu socijalnu izolaciju.