Grad Čazma će i ove godine osigurati besplatne radne bilježnice, mape, atlase i drugi potrebni radni materijal za sve osnovnoškolce, uz besplatne udžbenike koje osigurava država. Grad Čazma, prvi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, počeo je još 2016./2017. godine kupovati udžbenike za sve osnovnoškolce. Dok je u međuvremenu država preuzela nabavku udžbenika, Grad Čazma nastavlja osiguravati radni materijal.

“Napominjem kako će Grad Čazma i dalje raznim projektima, subvencijama i naknadama podupirati rad učenika, nastavnika i odgojitelja. Jedna od dobro poznatih mjera je kupnja radnih bilježnica i ostalog školskog materijala za osnovnoškolce, koju je Grad Čazma uveo prvi u županiji još 2013. godine,” izjavio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Osim toga, Grad Čazma provodi razne druge mjere poput opremanja objekata, mogućnosti besplatnog korištenja gradskih prostora za sportske klubove i organizacije koje provode aktivnosti za djecu, te naknada za prijevoz ili jednokratnih naknada.

Od sljedeće godine, Grad Čazma uvodi jednokratnu financijsku pomoć za sve srednjoškolce s prebivalištem na području grada. Također, nastavlja pomagati redovne studente kroz financijsku pomoć i sufinanciranje prijevoza autobusom u iznosu od 50% cijene karte.

Gradonačelnik Pirak istaknuo je da će se Grad Čazma nastaviti zalagati za podršku obrazovanju i dobrobiti učenika, nastavnika i odgojitelja kroz različite inicijative i programe.