Danas, 24. lipnja 2024. godine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u vatrogasnom domu u Severinu, čime je obilježen završni dan trodnevne manifestacije Dani Općine Severin. Program je započeo svečanim polaganjem vijenaca kod Spomenika palim braniteljima u 10:30 sati, a nastavio se svetom misom u Crkvi sv. Ivana Krstitelja u 11:00 sati. Vrhunac dana bila je svečana sjednica u 12:30 sati, koja je okupila brojne mještane, uzvanike i goste.

Na svečanoj sjednici prisutne su pozdravili i obratili im se zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Tanja Novotni Gloubić, načelnik Općine Severin Žarko Žgela i načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.

zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Tanja Novotni Gloubić

Tanja Novotni Golubić, zamjenica župana, naglasila je podršku Bjelovarsko-bilogorske županije u svim segmentima: “Zajedno radimo na unapređenju zdravstva, školstva, infrastrukture i pružamo ruku na neki način svim našim općinama, svim našim gradovima i svim našim stanovnicima, koliko je to u našoj mogućnosti kako bismo život naših ljudi učinili što kvalitetnijim,” kazala je.

Načelnik Općine Severin, Žarko Žgela

Načelnik Općine Severin, Žarko Žgela, sumirao je postignuća općine u protekloj godini. “Napravili smo značajne pomake u infrastrukturi, uključujući obnovu stolarije na novoj zgradi općine i održavanje lokalnih cesta. Posebno sam ponosan na naše udruge, nogometni klub koji je osvojio prvo mjesto i kulturno-umjetničko društvo koje nas uspješno predstavlja,” rekao je Žgela. Istaknuo je i planove za budućnost, uključujući završetak asfaltiranja preostalih cesta i nastavak radova na vodovodnoj infrastrukturi.

Načelnik Općine Šandrovac, Dario Halauš, pohvalio je suradnju između općina Severin i Šandrovac. “Imamo izvrsnu suradnju i drago mi je vidjeti kako zajedno napredujemo. Posebno bih čestitao NK ‘Slavija’ na osvojenom prvom mjestu u Trećoj županijskoj ligi, što je rezultat zajedničkog truda i zalaganja,” rekao je Halauš. Izrazio je nadu da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti, te poželio svim mještanima puno uspjeha i zadovoljstva.

Nakon svečane sjednice, u 15:00 sati otvorena je izložba vina sa degustacijom u velikoj vijećnici Općine Severin. Manifestacija je završila u 19:00 sati zatvaranjem izložbe i podjelom priznanja.