Nakon vikend programa prepunog zabavnih sadržaja, ovog ponedjeljka, 24. lipnja, održan je svečani dio obilježavanja Dana Općine Ivanska. Prije Svete mise upriličen je blagoslov kipa Sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe, ispred župne crkve. Nakon mise, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Predsjednica Općinskog vijeća Mirela Roviščanec u svom se govoru osvrnula na rad vijeća od prošlogodišnje svečane sjednice:

Predsjednica Općinskog vijeća Mirela Roviščanec

– Općinsko vijeće održalo je pet redovnih i jednu izvanrednu sjednicu, na kojima smo donijeli ukupno 57 odluka, zaključaka, programa i drugih akata. Općinsko vijeće podržava sve prijedloge načelnika te većinu odluka donosi jednoglasno. Među važnijim odlukama izdvajam sklapanje sporazuma o funkcionalnom spajanju s Općinom Štefanje putem zajedničkog komunalnog redara, zajedničku suradnju na osnivanju Turističke zajednice područja Garić grad, koja obuhvaća općine Štefanje, Ivanska i Berek, te sufinanciranje rekonstrukcije županijske ceste Srijemska Stara Plošćica s 30 posto ukupnog iznosa investicije. U svakom području djelovanja nastojimo stvoriti uvjete za bolji život i pružiti našim žiteljima da se u svojoj općini što bolje osjećaju, rekla je.

Načelnik Željko Mavrin istaknuo je aktivnosti općinske vlasti u protekloj godini, naglašavajući napore u infrastrukturnim projektima i socijalnim inicijativama.

Načelnik Željko Mavrin

– U zadnjih godinu dana uložili smo značajne napore u poboljšanje infrastrukture, posebice u obnovu cesta i izgradnju vodovodne mreže. Posebno bih istaknuo napredak u izgradnji vodovoda u naselju Srpenska, Đurđic, Kolarevo Selo i Rastovac. Nakon dugo vremena borbe, napokon smo dobili dokumentaciju za te vodovode i možemo krenuti u izgradnju. Također, radimo na dogradnji dječjeg vrtića kako bismo osigurali dovoljno mjesta za sve naše mališane. Projekt ‘Zaželi’ je također jedan od naših značajnih uspjeha, kroz koji zapošljavamo žene koje brinu o starijim i nemoćnim osobama, istaknuo je Mavrin.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je naglasio važnost zajedničkog djelovanja za razvoj općine:

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

– Iz prijašnjih izlaganja, kako predsjednice Općinskog vijeća, tako i načelnika, može se vidjeti koliko je postignuto u proteklih godinu dana. Nadogradnja vrtića jedan je od ključnih projekata, jer osiguravanje mjesta za naše mališane pokazuje da se općina razvija u dobrom smjeru. Čestitam načelniku i njegovim suradnicima na postignućima i uvjeravam vas da ćete imati podršku Bjelovarsko-bilogorske županije u budućim projektima. Također, modernizacija cesta, osobito cesta u Staroj Plošćici, od iznimne je važnosti za poboljšanje kvalitete života naših žitelja. Posebno mi je drago što će se sredinom sedmog mjeseca krenuti u modernizaciju županijske ceste Srijedska – Stara Plošćica, najavio je župan Marušić.

Načelnik susjedne Općine Štefanje, Silvestar Štefović, u ime svih okupljenih načelnika izrazio je podršku svojim susjedima:

Načelnik susjedne Općine Štefanje, Silvestar Štefović

– Kao prvi susjedi, veselimo se svakom vašem uspjehu. Zajednički projekti, poput funkcionalnog spajanja komunalnog redarstva i osnivanja zajedničke turističke zajednice, ključni su za uspjeh naših općina. Čestitam svim dobitnicima priznanja i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji, rekao je Štefović.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima, a 30 studenata dobilo je jednokratnu pomoć u iznosu od 200 eura.