Župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić, danas je uručio priznanja i nagrade učenicima koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Marušić je tom prilikom istaknuo važnost prepoznavanja uspjeha učenika:

– Odlučili smo nagraditi učenike za njihove izvanredne rezultate na kraju školske godine. Svi koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto dobili su priznanja i novčane nagrade. Poklon bonovi iznose 140 eura za prvo mjesto, 100 eura za drugo mjesto i 70 eura za treće mjesto, a nagrade su dodijeljene i njihovim mentorima, kazao je.

Jedan od učenika koji je ostvario izvrstan rezultat je Goran Mišetić, učenik 4. razreda Tehničke škole Bjelovar.

–  Ja sam se natjecao u disciplini izrade programskih rješenja na državnom natjecanju World Skills Croatia, koje obuhvaća različite strukovne discipline. Plan nakon srednje škole jest, normalno završiti maturu i nakon završetka mature upisati željeni fakultet. U mojem slučaju to je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, rekao je Mišetić.

A koja je tajna uspjeha učenika Tehničke škole Bjelovar otkrio nam je profesor Ivan Peić.

–  Puno rada. Jasno, tu je i talent. Jednostavno bez puno rada teško je uspjeti. Imamo i dobru podršku ravnatelja, profesori su stručni tako da naši učenici već tri godine za redom imaju dobre rezultate. Ja se nadam da će se tako i nastaviti, rekao je.

Na kraju, župan Marušić je učenicima poželio ugodne ljetne praznike i uspješan početak nove školske godine, ističući ponos koji županija osjeća zbog njihovih postignuća.