Župan Marko Marušić je u pratnji načelnika općine Končanica Zlatka Bakunića i načelnika općine Hercegovac Bore Bašljana obišao radove na prometnici Ilovski Klokočevac – Imsovac ukupno vrijedne 370.462,63 eura.

– Dionica je ova koja spaja dvije općine i zaista mi je drago da ćemo krenuti u nikad veći investicijski ciklus. Kao što znate, mi smo Županijsku upravu za ceste naslijedili s 29 milijuna tadašnjih kuna duga. Nakon tri godine jednog racionalnog i odgovornog upravljanja doveli smo ŽUC u plus tako da smo poslovnu godinu završili s čak 350 tisuća eura u plusu i to nam svakako daje za pravo da tijekom ove godine imamo nikad veći investicijski ciklus u kojem ćemo asfaltirati tridesetak kilometara naših županijskih cesta ukupne vrijednosti gotovo 4,4 milijuna eura. Radit ćemo u 13 općina i tri grada naše županije. Ova dionica je svjedok tome tako da se zahvaljujem i Općini Končanica koja je sudjelovala s 30 posto u realizaciji ovog projekta, rekao je župan Marušić.

Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić zahvalio je Županiji i ŽUC-u na realizaciji projekta koji će poboljšati prometnu infrastrukturu Općine Končanica.

– Spajamo praktički dvije lokalne samouprave s asfaltom, ne više  makadam cestom, a istovremeno skraćujemo  put prema Garešnici i Zagrebu. Ova cesta osobito puno znači mještanima Imsovca, rekao je Bakunić, dok je njegov kolega, načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan mišljenja da će osim bolje prometne povezanosti ova cesta puno značiti i razvoju drugih djelatnosti na području obje općine.