Na sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme održana je rasprava o dodjeli javnih priznanja za ovu godinu. Priznanja će biti uručena zaslužnim pojedincima i udrugama tijekom svečane sjednice koja će se održati povodom Dana grada.

Na prijedlog Udruženja obrtnika Čazma, priznanje će dobiti Tihomir Vreš, vlasnik servisa kućanskih aparata i trgovine na malo kućanskim aparatima i rezervnim dijelovima. Vreš kao obrtnik radi već 38 godina, zapošljava dvije osobe, i kroz njegovu radionicu prošlo je mnogo naučnika i zaposlenika. Aktivno sudjeluje u radu Udruženja obrtnika Čazma. Njegov doprinos prepoznat je i 2005. godine kada je dobio priznanje „Zlatne ruke“ Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije (HOK).

Još jedno priznanje na prijedlog Udruženja obrtnika dobit će Mario Bart, vlasnik proizvodnog obrta ALPLAS, specijaliziranog za strojnu obradu metala. Bartov obrt posluje već 21 godinu, te redovito sudjeluje na važnijim sajmovima u Hrvatskoj. Osim članova obitelji (supruge i sina), u svom obrtu zapošljava još 10 osoba. Dugogodišnji je član Upravnog odbora i Skupštine Udruženja obrtnika Čazma, te je obnašao dužnost potpredsjednika. Također je dobitnik priznanja „Zlatne ruke“ Obrtničke komore BBŽ.

Na prijedlog Osnovne škole Čazma, priznanje će dobiti učiteljica Agneza Anić, koja već 42 godine prenosi znanje generacijama učenika. Njeni učenici redovito predstavljaju školu i Grad Čazmu na državnim natjecanjima u maketarstvu, modelarstvu, graditeljstvu i fotografiji. Smirenost i gotovo terapeutski razgovor sinonim su za ovu divnu učiteljicu. Često je u svom radu surađivala sa svim gradskim institucijama, osobito Gradskim muzejom Čazma koji je prepoznao Agnezino oko za umjetnost. Obzirom na skori odlazak u mirovinu, Agnezin utisak u školi ostati će zauvijek kroz sjećanja, fotografije, slike i obrazovane generacije mladih ljudi.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog Doma zdravlja BBŽ te će priznanje dobiti Dr. Draga Ljubić, specijalistica radiologije i vanjska suradnica Doma zdravlja BBŽ. Svojim dugogodišnjim radom doprinijela je boljitku zdravstvene zaštite i prosvjećivanju ljudi. Kao izvrstan dijagnostičar, pacijente je pravovremeno upućivala na daljnje dijagnostičke postupke i potrebno liječenje te pritom spasila brojne živote. Poznata je po svojoj stručnosti i ljudskosti, te iako je u zasluženoj mirovini, i dalje putuje iz Zagreba kako bi nesebično brinula o zdravlju ljudi Čazmanskog područja.

Na prijedlog Snježane Ferenčak, javno priznanje dobit će tvrtka D MOD d.o.o. Čazma, vlasnika Danijela Cindrića, koja se bavi dubinskim pranjem i poliranjem automobila te apliciranjem keramičke zaštite. Osnovana 2020. godine, tvrtka se ističe kao prvi car detailing studio u Čazmi i najbolji u županiji prema riječima klijenata. Prilikom promocije na društvenim mrežama, rado označe Grad Čazmu kao lokaciju što također doprinosi i ukupnoj promociji i posjećenosti Grada Čazme, stoji u obrazloženju prijave za javno priznanje.