Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i načelnik općine Šandrovac Dario Halauš obišli su radove na sanaciji županijske prometnice Šandrovac – Jasenik ukupno vrijedne 230.044,02 eura. Riječ je o dionici ceste od 2,7 km.

Marušić je podsjetio kako je od bivše vlasti naslijeđen golemi dug koji je u Županijskoj upravi za ceste bio 29 milijuna kuna te da je on nakon tri godine podmiren.

– ŽUC je početkom ove godine prvi put završio s pozitivom od 350 tisuća eura i to je nama dalo da krenemo u nikad veći investicijski ciklus, tako da mogu najaviti da ćemo tijekom ove godine  asfaltirati, odnosno modernizirati, 30 km naših županijskih cesta ukupne vrijednosti oko 4,4 milijuna eura i na taj način ćemo svakako modernizirati i poboljšati stanje županijskih cesta koje nisu u onom stanju u kojem bi trebale biti. Godinama se nije dovoljno ulagalo u njih, ali evo, drago mi je nakon tri godine da smo jednim racionalnim i odgovornim ponašanjem to sve uspjeli stabilizirati, rekao je Marušić.

ŽUC ukupno gospodari s oko 780 kilometara cesta na području cijele županije,a procjenjuje se da je oko 60 posto cesta u lošem stanju te bi se za njih trebalo osigurati sredstva i krenuti u što hitniju obnovu. Iz tog razloga osobito su zadovoljni u Općini Šandrovac što je asfaltirana dionica Šandrovac – Jasenik.

– Ja sam danas presretan čovjek. Asfaltirat ćemo 2,7 km županijske ceste u kojoj mi kao općina sudjelujemo sa 109 tisuća eura. Na nama je još i izrada bankina. Ovo je jako bitna prometnica. Bila je u katastrofalnom stanju, doslovno se rasipala, a  tu nam je ulaz u županiju od strane koprivničko-križevačke županije.  Veseli me i onaj nastavak priče, samog mjesta Kašljevac  gdje ćemo završiti pola te županijske dionice, gdje mi opet kao općina sudjelujemo s 30 posto u toj investiciji. Tamo nam je još onaj stari bitošljunak. Znači, cesta je stara, možda i 60-70 godina i potreba za modernizacijom je velika. Tako da hvala i županu i županiji, ravnateljici ŽUC-a i cijeloj ekipi, rekao je načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš.