Župan Marko Marušić uručio je u srijedu, 19. lipnja ugovore o dodjeli sredstava udrugama koje su se prijavile na Javni poziv za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro i Vjerske zajednice iz proračuna BBŽ za 2024. godinu.

Župan Marko Marušić je tom prilikom kazao:

– Kroz ovaj javni poziv mi sufinanciramo rad čak 100 udruga s područja naše Bjelovarsko bilogorske županije. Mi smo u našem proračunu osigurali ukupno 75 tisuća eura, što je za 10 tisuća eura više nego lani i upravo time ispunjavamo ono što smo i obećali, a to je da postupno iz godine u godinu povećavamo sredstva u našim javnim pozivima prema našim mogućnostima, pa smo tako povećali sredstva ne samo u ovom javnom pozivu, nego i u ostalim javnim pozivima koje raspisujemo, kazao je župan Marušić i podsjetio  da Bjelovarsko-bilogorska županija prema indeksu razvijenosti nije više u društvu najnerazvijenijih županija.

– Siguran sam da je tome svakako pridonijelo i odgovorno i racionalno upravljanje županijskim financijama. Broj prijavljenih najbolje govori o zaista velikom interesu za ovaj javni poziv, ali to govori svakako i o našoj dobroj međusobnoj suradnji. Mi kao Županija smo zaista zadovoljni suradnjom s našim udrugama i svemu onome što udruge čine na različitim područjima, tako i ovom prilikom zahvaljujem svima na iskazanom interesu za ovaj javni poziv, rekao je Marušić i obećao kako će se i dalje raditi na tome da sredstva budu iz godine u godinu veća kako bi Županija u još većoj mjeri mogla pomoći  u sufinanciranju projekata  udruga.

Jedna od Udruga koja je dobila sredstva je i Udruga umirovljenika Berek,

–  Mi smo jako sretni što smo dobili sredstva. Nama je ovo drugi put, pošto smo tek godinu dana osnovana udruga. Novac će biti utrošen na druženja, izlete i sve ono što će našim umirovljenicima biti potrebno. Izleti su svakako na prvom mjestu da se malo obogatimo kulturno,  a planiramo otići i do mora, posjetiti Istru, ali i iskoristiti priliku prikazati našu Moslavinu negdje dalje, kazala je predsjednica Udruge umirovljenika Berek Senka Jambrišak.