Tvrtka Komunalac iznimno dobro posluje, čemu u prilog ide i činjenica da je nedavno riješen i dug koji je tvrtka imala još od 90.-ih godina. Također, u njihovu je korist riješen i dugogodišnji spor, iz 2010. godine, vezan uz tvrtku Bistra i izgradnju upravne zgrade Komunalca, čulo se na konferenciji za novinare na kojemu su stanje u Komunalcu predstavili gradonačelnik Dario Hrebak, predsjednica Uprave te tvrtke Ivana Jurković Piščević i član Uprave Josip Heged.

Dobivenim sporom dobili smo izvanredni prihod od 270 tisuća eura. U konačnici smo ostvarili dobit od 333 tisuće eura. S obzirom na to da smo imali gubitak koji se vuče još iz 1998. godine, koji je i prethodni predsjednik Uprave Ivan Ivančić pomalo smanjivao, a koji je iznosio 306 tisuća eura. Tom dobiti smo uspjeli sanirati gubitak i sada imamo stabilno i likvidno poslovanje. Prošla je godina bila turbulentna, donijela je inflatorne pritiske i nepopularnu mjeru podizanja cijena usluga. Vezano uz groblja nismo htjeli podizati toliko cijene, iako su one trenutačno neodržive, no tvrtka to može izdržati kroz ostale djelatnosti. Uz povećanje cijena, došlo je i do porasta broja radnika, a najvažnije od svega je to što se Komunalac otvorio prema javnosti kako bismo građanima pokazali da smo mi njihov servis – rekla je Predsjednica Uprave Ivana Jurković Piščević.

Grad Bjelovar i Komunalac u posljednjih pet godina u sustav gospodarenja otpadom uložili su više od 14 milijuna eura, od čega je dio novca iz fondova Europske unije i nacionalnih fondova, a čime je stvoren moderan sustav gospodarenja otpadom te možemo reći da smo lider u gospodarenju otpadom u cijeloj Hrvatskoj. Posebno smo zadovoljni smo što, kada je to bilo potrebno, formirali radnu jedinicu održavanja zelenih javnih površina. Sada imamo sinergiju jedinice koja čisti i jedinice za održavanje zelenih površina, a to su mogli vidjeti i posjetitelji Terezijane koja je nedavno završila – rekao je član Uprave Komunalca Josip Heged pohvalivši radnike za velik trud i izvrsno odrađen posao.

Svoje zadovoljstvo radom gradske tvrtke Komunalac nije krio ni gradonačelnik Dario Hrebak koji je istaknuo da je iznimno zadovoljan razvojem situacije u Komunalcu, koji danas ima 180 zaposlenih te posluje pozitivno, a doživio je određeno rekonstruiranje pod vodstvom stručnog Nadzornog odbora, odnosno pod palicom Marijana Marušića, predsjednika Nadzornog odbora Komunalca.

Izvor: Grad Bjelovar