Na aktualnom satu 26. sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća, vijećnik Igor Crnomarić (HSLS) postavio je pitanje o obnovi tzv. Vukovarskog naselja. Zanimalo ga je što će se konkretno obnavljati, kako će se ulice uređivati i kada se očekuje završetak radova.

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić pojasnio je da je riječ o početku obnove vrijedne 800 tisuća eura. Istaknuo je da je Vukovarsko naselje često bude poplavljeno tijekom jakih kiša. Dodao je da Grad Bjelovar radi na sanaciji kako bi spriječio ulazak vode s ceste u dvorišta, ali je napomenuo da stanovnici također moraju riješiti pitanje odvodnje unutar svojih dvorišta, što nije u nadležnosti Grada.

Brajdić je najavio da će radovi u Vukovarskom naselju trajati godinu do dvije. Vodne usluge su započele radove i očekuje se da će biti gotovi u listopadu ove godine. Rekonstrukcija vodovoda obuhvatit će Podravsku, Jezersku, Hlebinsku i Banićevu ulicu. Ove godine će se uložiti 260.148,9 eura u rekonstrukciju trase duge 1095 metara.

Nakon završetka radova vodnih usluga, koje izvodi tvrtka Coning, Grad Bjelovar će nastaviti sa sanacijom cesta. Planirano je podizanje sloja asfalta za pet do šest centimetara i postavljanje kanalica za odvođenje vode s ceste kako ne bi ulazila u dvorišta. Također, organiziran je sastanak s dijelom stanovnika koji su izrazili interes putem društvenih mreža kako bi se čuli njihovi prijedlozi.

Iduće godine planira se obnova Bilogorske ulice i Ulice Bleiburških žrtava u duljini od 980 metara. Vrijednost investicije vodnih usluga za te ulice iznosi 240 tisuća eura, a nakon tih radova Grad Bjelovar će ponovno uložiti 200 tisuća eura za postavljanje kanalica za odvodnju.

Ukupno će se uložiti 800 tisuća eura u obnovu Vukovarskog naselja, zaključio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.