Na nedavnoj izbornoj skupštini Udruge umirovljenika Štefanje Ljubica Krizmanić je izabrana za novu predsjednicu te je preuzela funkciju od dugogodišnjeg predsjednika Josipa Golubića. Krizmanić je članica udruge devet godina, a u Odboru udruge je četiri godine.

Među planiranim aktivnostima posebno ističe organizaciju zdravstvenih pregleda za mjerenje šećera, tlaka i krvi, kao i razne izlete te kulturne i zabavne sadržaje.

Poseban naglasak stavlja na izlete, poput onih na Mariju Bistricu, kako bi se članovima pružila prilika za hodočašće i druženje. Također, važan dio njihovih aktivnosti bit će posjete umirovljenicima koji su usamljeni ili nepokretni, kako bi se osjećali uključeno i podržano.

Udruga ima 225 članova, a taj broj stalno raste jer se novi članovi učlanjuju iz raznih sela i Bjelovara. Krizmanić ističe da je udruga otvorena za sve koji žele postati članovi.

Govoreći o životu umirovljenika u Štefanju, Krizmanić nam je rekla kako mnogi umirovljenici ne žive veselo zbog malih mirovina. No, cilj udruge je uljepšati njihove dane kroz različite aktivnosti koje promiču druženje, prijateljstvo i bolje okružje.

Udruga ima pjevački zbor, a razmatra se mogućnost osnivanja novih sekcija posebno pjesničkih, s obzirom na brojne pjesnike među članovima.

Priznaje da joj je odluka o kandidaturi za predsjednicu bila teška, ali je imala veliku podršku članova, čak 98% njih je podržalo njezinu kandidaturu. Ističe da cijeni svakog čovjeka po njegovoj dobroti i smatra da udrugu ne čini samo predsjednik ili Odbor, već svi članovi zajedno.

Članarina u udruzi iznosi 10 eura, što je prihvatljivo s obzirom na niske mirovine članova. Nova predsjednica očekuje bolju suradnju s Općinom, koja je uvijek bila podrška Udruzi.

Udruga umirovljenika Štefanje nastavit će se truditi da svim svojim članovima omogući bolji i kvalitetniji život kroz razne aktivnosti i programe.