U Garešničkom Brestovu u nedjelju je održana proslava povodom obnove tamošnje crkve koja je posvećena Maloj Gospi odnosno rođenju Blažene Djevice Marije, koja je zaštitnica garešničke Župe i grada Garešnice. Svetu misu služio je garešnički župnik Dejan Tot koji je potom i blagoslovio novoobnovljenu crkvu i zahvalio se svima koji su pomogli da se ona obnovi.

– Brestovačku crkvu iste godine kad je sagrađena blagoslovio je zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić. Bilo je to 9. rujna 1995. godine. Zato danas kada simbolično blagoslivljamo novoobnovljenu crkvu koja je prvi puta obnovljena od svoje izgradnje red je reći hvala mnogima. Ponajprije pokojnom župniku Slavku Patrli koji je bio inicijator i duhovna potpora izgradnji ove crkve, naravno zajedno sa tadašnjim političkim i društvenim vlastima i osobama koje su pridonijeli izgradnji. Nagodinu slavimo 30 godina od izgradnje ove crkve i stoga smo je obnovili kako bismo nagodinu lijepo dočekali ovaj jubilej – rekao je župnik Dejan Tot.

Nakon mise na prostoru iza mjesnog doma u G. Brestovcu nastavljeno je druženje mještana uz živu glazbu i ručak na kojem je poslužen vol pečen na ražnju kojeg je sponzorirao mještanin Darko Lovrić.(aš)

Više u novom broju 043 Bjelovarsko-bilogorskog vjesnika