Prošlog vikenda završena je 28. Terezijana, najveća gradska manifestacija u Bjelovaru, organizirana u suradnji Grada Bjelovara, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, te Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je svoje zadovoljstvo ovogodišnjom manifestacijom, naglašavajući kako je ovo bila najbolja Terezijana dosad.

– Ove godine smo postigli izvanredne rezultate, a naša organizacija i timski rad pokazali su se ključnima. Broj posjetitelja i reakcije su iznad svih očekivanja, što nas motivira da sljedeće godine podignemo ljestvicu još više, rekao je Hrebak.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić naglasio je značaj Terezijane kao manifestacije koja je tijekom godina značajno narasla.

– Prije osam godina Terezijana nije bila prepoznata kao važna manifestacija. Danas, zahvaljujući zajedničkom trudu, popunjava sve smještajne kapacitete na području Bjelovara i Bilogore. Ove godine smo spojili urbane i tradicionalne elemente, uključujući festival svjetla i raskoš kulturnih običaja, čime smo dodatno obogatili sadržaj i privukli posjetitelje. Kaže se da se svaka ozbiljna manifestacija kada završi, počne planirati nova. 29. Terezijana trajat će od 18. do 22. lipnja iduće godine. To je dan duže, od srijede do nedjelje i  trajat će 5 dana, već sada je najavio Brajdić i osvrnuo se na financijski aspekt manifestacije:

– Troškovi Terezijane ove godine iznosili su oko 310 tisuća eura, od čega je više od jedne trećine pokriveno sponzorskim sredstvima. Zahvaljujem se našim sponzorima, obrtnicima i poduzetnicima koji su podržali manifestaciju, rekao je.

Jedna od izlagača, Mirjana Brajdić, koja je prodavala svoja ulja na platnu i druge umjetničke radove, podijelila je svoje oduševljenje ovogodišnjom Terezijanom:

– Ne znam što da kažem jer sam još uvijek pod dojmom. Ovo je bilo iznad očekivanja. Non-stop su bila događanja od jutra do mraka. Predobro. Samo nek se tako nastavi i iduće godine i neka Advent bude takav. Bit će odlično. Zarada je bila fantastična. Nisam se uopće nadala. Dobila sam narudžbe čak i iz Belgije, tako da sam prezadovoljna, rekla je.

Ugostitelj Mario Pajić također je izrazio svoje zadovoljstvo:

– Prvo čestitam Igoru na najboljoj Terezijani dosad. Ja sam prisutan na ovoj manifestaciji 26 godina. Čestitam djelatnicima Grada Bjelovara. Bez njih ništa ne bi mogli napraviti. Ja se nadam da se ljestvica jako visoko digla. Vidjet ćemo što će biti idućih godina, ali mislim da će biti sve OK, kazao je.