Na bjelovarskom gradskom stadionu ovoga vikenda se održava 21. memorijalni međunarodni nogometni turnir limača „Dr. Anđelko Višić“, u organizaciji Nogometnog kluba Bjelovar i bjelovarske škole nogometa „Dr. Anđelko Višić“. Ovaj hvale vrijedan događaj održava se već dugi niz godina u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, doktora Anđelka Višića.

Otvorenju turnira prisustvovali su župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić i gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak.

Župan Marušić je tom prigodom rekao:

– Vjerujem da su među ovom mladosti i budući reprezentativci. Želim da se ugodno osjećate ovdje, da se nitko ne ozlijedi i da odigramo jedan dobar turnir danas i sutra. Neka najbolja momčad pobijedi. Želim vam da ponesete lijepa sjećanja s ovogodišnjeg memorijalnog turnira, kazao je Marušić.

Gradonačelnik Hrebak je naglasio važnost sporta i zajedništva:

– Ovaj turnir nije samo prilika za sportsku igru, već i za stvaranje novih prijateljstava i zajedništva. Čestitam Nogometnom klubu Bjelovar i nogometnoj školi ‘Dr. Anđelko Višić’ na izvrsnoj organizaciji. Draga djeco, želim vam da iskoristite ovaj turnir za stjecanje novih iskustava i da se dobro zabavite. Važno je sudjelovati i dati sve od sebe, a rezultati će doći sami po sebi, rekao je Hrebak.

Turnir „Dr. Anđelko Višić“ svake godine okuplja mlade nogometaše iz cijele Hrvatske i inozemstva, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i steknu nova prijateljstva. Ovaj događaj ne samo da promiče sport i zdravi način života među mladima, već i čuva sjećanje na jednog od hrvatskih heroja.

Foto: Dražen Kocijan