Svetom misom u Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, započelo je trodnevno obilježavanje Dana općine Šandrovac.
Predsjednik Općinskog vijeća Slaven Kurtak otvorio je svečanu sjednicu, naglasivši važnost konstruktivne suradnje koja je obilježila dosadašnji mandat.

– Održali smo 25 sjednica i zahvaljujem svim vijećnicima na odličnoj suradnji i konstruktivnim prijedlozima. Posebno zahvaljujem djelatnicima jedinstvenog upravnog odjela i načelniku, te se nadam nastavku ovakve suradnje za dobrobit naše općine, kazao je Kurtak.
Načelnik općine Šandrovac, Dario Halauš, u svom govoru osvrnuo se na postignuća protekle godine te najavio buduće projekte.

– Završili smo dvije dionice nerazvrstanih cesta Ravneš Borovice-Kaščljevac i Lalsovac – Lasovac Brdo, počelo je asfaltiranje županijske ceste u Jaseniku a i započeli smo radove na lovačkoj kući u Borovicama. Uveli smo vodu na općinska groblja i kupili vatrogasni kamion. Pred nama je puno posla, uključujući uređenje groblja u Šandrovcu i sanacija klizišta u Vinogradskoj ulici, istaknuo je Halauš.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je mještanima Dan općine, naglašavajući važnost suradnje između općina i županije.

– Drago mi je vidjeti koliko je toga napravljeno u protekloj godini. Naša je županija jaka onoliko koliko su jake njene općine. Zajednički rad na projektima poput sanacije klizišta pokazuje snagu te sinergije, rekao je Marušić.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Miro Totgergeli, pohvalio je načelnika Halauša na postignućima te istaknuo važnost timskog rada.

– Na dobrom smo putu i vjerujem da će općina Šandrovac nastaviti koristiti sredstva iz fondova EU za daljnji razvoj, kazao je Totgergeli.

Na svečanosti su sudjelovali i načelnici okolnih općina, među kojima i načelnik Velikog Trojstva, Marko Kutanjac, koji je pohvalio rad i zalaganje načelnika Halauša te naglasio važnost zajedništva u ostvarivanju ciljeva.
Trodnevno obilježavanje Dana općine Šandrovac nastavit će se bogatim programom koji uključuje kulturne i sportske aktivnosti, a završit će proslavom blagdana Svetog Vida u nedjelju.