U petak, 7. lipnja 2024. godine održana je 43. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Ovogodišnji domaćin bila je novoobnovljena Hrvatska knjižnica i čitaonica „Đuro Sudeta“ Garešnica, a stručni i radni dio Skupštine održan je u prekrasnom prostoru Centra za posjetitelje Natura 2000 Garešnica.

Na Skupštini su dodijeljene i nagrade Najknjižničarima. Za iznimne uspjehe u knjižničarstvu nagradu je primio Josip Strija, knjižničar iz Gimnazije „Petar Preradović“ Virovitica, a za dugogodišnji rad u knjižničarstvu nagradu su primile Nela Krznarić iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te Ivanka Kurtanjek iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar.

Ivanka Kurtanjek je knjižničarski tehničar, a zaposlena je u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović” u Bjelovaru od 1987. godine na poslovima administracije, potom 1988. na Dječjem odjelu, a od 1996. godine radi na Odjelu za odrasle.

U Narodnoj knjižnici „Petar Preradović” Bjelovar, uz redovan svakodnevni rad, sudjeluje u provedbi, koordinaciji i organizaciji radionica, izložbi i drugih programa koji se provode u Knjižnici. Svoju veliku ljubav prema kreativnom ručnom radu najviše je iskazala u sudjelovanju, a kasnije i vođenju radionica izrade čipke na drot koje su rezultirale izlaganjem njezinih radova na raznim međunarodnim izložbama. 

Uvijek tiha i povučena, istovremeno je siguran izvor dobrog izbora građe za svakog korisnika ponaosob. Prepoznat će želje i potrebe (i ispuniti ih) svih struktura čitatelja bilo da se radi o štivu za razonodu i uživanje ili o materijalu za školske seminarske radove i tome slične potrebe. Vrsna je u popravljanju oštećenih knjiga, a kad god ima vremena, bavi se predmetizacijom knjižne građe, iako joj to nije u prvobitnom opisu posla. Velika je pomoć mladim, tek pristiglim knjižničarima na Odjelu za odrasle, te je veliki uzor u radu, odnosu prema poslu i uvijek spremna pomoći.

Omiljena je među korisnicima i iznimno korektna prema radnim kolegama. Svojim stručnim, odgovornim, pouzdanim i predanim dugogodišnjim radom dala je veliki doprinos razvitku Narodne knjižnice „Petar Preradović“.