Svečana sjednica Općinskog vijeća označila je početak obilježavanja Dana općine Dubrava, događaja koje će ovoga vikenda okupiti mnoge uzvanike i mještane. Prije sjednice, kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljeni lampaši, čime je odana počast herojima koji su dali svoje živote za domovinu.

Sama sjednica započela je svečanim potpisivanjem povelje o prijateljstvu između Općine Dubrava i bosansko-hercegovačke Općine Grude, koju su potpisali načelnici Tomislav Okroša i Ljubo Grizelj.

Načelnik Tomislav Okroša u svom je govoru istaknuo važnost ovog dana za Dubravu, čestitajući svim građanima Dan općine, Dan župe sv. Margarete, Dan Osnovne škole Dubrava te proslavu 930 godina prvog spomena Dubrave. Posebno je istaknuo ponos na trenutnu izgradnju dječjeg vrtića.

– Radi se o projektu kakvog nema, vjerujem, trenutačno u Republici Hrvatskoj. Za manje od godinu dana ovdje će se otvoriti dječji vrtić koji će na 2000 četvornih metara primiti 200 djece. U sklopu vrtića gradi se i mala sportska dvorana, jer smatramo da je bavljenje sportom u najranijoj dobi izuzetno bitno, dodao je.

Načelnica Općine Gradec, Ljubica Jambrušec, u svom je govoru naglasila važnost zajedništva i suradnje među općinama, dok je izaslanik župana Zagrebačke županije, zamjenik Ervin Kolarec, pohvalio realizaciju brojnih projekata u Dubravi koji doprinose kvaliteti života mještana.

Gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurević, prenio je pozdrave predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i pohvalio Dubravu za njen napredak i zajedništvo, ističući kako je ova općina primjer uspješnog upravljanja i brige za svoje građane.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima i udrugama. Nagradu Općine Dubrava dobio je OPG Emina Burek, dok su priznanja primili Mažoretkinje Općine Dubrava, Luka Čus, Teo Crnogaj i Krunoslav Markonić.

Program obilježavanja Dana općine Dubrava nastavlja se četverodnevnim Dubrava Festom, a završit će svetom misom na dan zaštitnice općine, sv. Margarete i Danom župnog zajedništva nakon nje.