NK Bjelovar je  podigao trofej pobjednika Kupa Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije nakon napete finalne utakmice protiv Bilogore 91 iz Grubišnog Polja. Utakmica je odigrana na novom Gradskom stadionu u Bjelovaru, a završila je rezultatom 1:0 u korist Bjelovara.

Momčad trenera Dine Babića izborila je pobjedu zahvaljujući pogotku Barišića u 83. minuti, nakon brze akcije Šantalaba i povratne lopte Štefanca. Iako je utakmica bila teška i neizvjesna, NK Bjelovar je na kraju uspio osigurati pobjedu.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih prilika za gol, s nešto više šansi za Bilogoru 91. NK Bjelovar je ušao sporo u utakmicu, bez žara koji ih je inače krasio. Drugi dio susreta donio je konkretniju igru domaćina, koja je na kraju urodila plodom.

Trener NK Bjelovara, Dino Babić, nakon utakmice je izjavio:

– Utakmica je bila dosta tvrda. Nisam očekivao ništa drugačije. Bilogora 91 je došla ovdje s namjerom da osvoji kup, što je potpuno normalno. Imaju nekoliko izuzetnih igrača koji su igrali i u Bjelovaru. Takvi igrači daju dodatnu motivaciju momčadi. Igrači Bilogore su odigrali odličnu utakmicu, borbenu, i mislim da bi možda najrealnije bilo da je završilo neriješeno i da su odlučivali penali. No, naravno, sretan sam zbog pobjede i čestitam svojim igračima na izvanrednoj sezoni. Publika je bila fantastična, stadion pun. To je ono zbog čega se nogomet igra, to veselje i podrška navijača, rekao je Babić.

Medalje i pehar pobjednicima uručili su bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i predsjednik Nogometnog saveza BBŽ Slavko Prišćan koji je pohvaio domaćine na odlično organiziranom finalu.

NK Bjelovar tako završava sezonu s trofejom u svojim vitrinama, dok se igrači i stručni stožer sada mogu zasluženo odmoriti i pripremati za nove izazove.

Foto: Dražen Kocijan