Bjelovar će 8. i 9. lipnja ponovo biti domaćin ekstremnim sportašima iz cijele Hrvatske. Po deseti put, Sportska udruga ŠC, u bjelovarskom skate parku na adresi Poljana dr. Franje Tuđmana, organizira ŠC jam 10, festival urbane kulture i natjecanje u ekstremnim sportovima.

Natjecanje se odvija u više disciplina: BMX biciklizmu, skateboardingu, inline rolama te scooteringu (romobili).

Osim disciplina, na natjecanju imamo i kategorije: juinior i senior. Iznimno nam je drago organizirati junior natjecanja i na taj način dati mladim nadama vjetar u leđa, a nekim njihovim vršnjacima odškrinuti vrata ekstremnih sportova.

U senior kategoriji natjecat će se BMX vozači, skateboarderi i inline roleri iz cijele Hrvatske i šire. Već sada nam se najavilo tridesetak natjecatelja iz Osijeka, Zagreba, Pule, Rijeke, Vinkovaca, Varaždina, Ljubljane i Maribora. Neki od natjecatelja okitili su se državnim, europskim i svjetskim titulama.

Posjetitelji i natjecatelji moći će uživati u izložbi fotografija ekstremnog sporta, jedan od izlagača je i Marin Stupar, osječki fotograf koji osim već spomenutog Pannonian Challengea, fotografira i događaje Svjetskog kupa u BMX biciklizmu u cijelom svijetu. Naravno, tu je i gastro ponuda (Fast food Mavi) te tekuća okrijepa (Pivovara Zeppelin).

Osim izložbe fotografija, održat će se i premijera dvaju ekstremno – sportskih filmova: „Park mladih“ iz Varaždina i „Ćeif“, skateboarding video najboljeg hrvatskog skateboardere Brune Vranića koji će se i natjecati na Jamu.

U sportskom programu neće moći sudjelovati samo ekstremni sportaši, za posjetitelje je pripremljen slackliine, traka za hodanje na kojoj će posjetitelji, uz savjete već iskusnih u tome, moći iskušati svoju ravnotežu i strpljenje.

Zbog problema s nedostatnom infrastrukturom, ove smo godine sami napravili nekoliko rampi kako bismo poboljšali skate park, a ekipa iz Osijeka donosi nam veliku rampu i napuhanac na kojemu se mogu očekivati najatraktivniji trikovi.

Zahvaljujući upornosti i volji, natjecanje će za vikend doživjeti svoje deseto uzastopno izdanje, a vjetar u leđa hrvatskoj sceni ekstremnih sportova dali su i sponzori iz cijele Hrvatske, kao i Slovenije i Austrije, a to su: Prima, Tehnološki park Bjelovar, Four Pegs BMX store Vienna, Skullcandy, Dropin boards, Magic Print, Zeppelin, Pizzeria Garfild.