Župan Marko Marušić svečano je uručio ugovore o dodjeli županijskih potpora gospodarstvu, a tom prigodom naglasio je važnost ovih mjera za razvoj lokalne ekonomije.

– Zaista mi je drago vidjeti ovoliko veliki broj poduzetnika koji su se odazvali, odnosno prijavili na naše mjere potpore. Ovo što smo danas dodijelili, samo je prvi dio ovogodišnjeg paketa Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za prve četiri mjere, rekao je Marušić.

Podrška lokalnim poduzetnicima

Marušić je objasnio kako su ovogodišnje mjere uključivale nabavku novih i rabljenih strojeva i opreme, implementaciju obnovljivih izvora energije, poticanje certificiranja i uvođenja sustava kvalitete i uvođenje bike and bed standarda.

– Najveći interes od svih mjera, kao i posljednjih godina, bio je za mjeru nabavke novih i rabljenih strojeva i opreme. Za tu smo mjeru ove godine osigurali ukupno 120 tisuća eura, što je za 40 tisuća eura više nego prošle godine, dodao je župan, ističući kako će i dalje nastojati povećavati sredstva za sve javne pozive kako bi se maksimalno pomoglo lokalnim poduzetnicima.

Natječaji još otvoreni

Marušić je podsjetio kako su natječaji za preostale tri mjere još uvijek otvoreni do iskorištenja predviđenih sredstava.

– Pozivam sve zainteresirane gospodarstvenike da se jave i iskoriste raspoloživa sredstva. Također, danas raspisujemo javni poziv za još dvije nove mjere: sufinanciranje uređenja proizvodno-poslovnih objekata i obrtničkih radionica te potpora za razvoj poduzetničke infrastrukture. Za te smo mjere osigurali ukupno 80 tisuća eura, kazao je Marušić.

Reakcije poduzetnika

Nikola Belan, direktor firme Srce Bilogore, potpisao je ugovor za mjeru 1., nabavka novih i rabljenih strojeva i opreme.

– Želio bih se zahvaliti našem županu Marku Marušiću koji je prepoznao naš trud i rad,” izjavio je Belan. Njihovo poduzeće će dobivena sredstva iskoristiti za opremanje novog restorana na području Grada Bjelovara.

Dalibor Bartolić, vlasnik obrta Barkop, također je izrazio zahvalnost županu i županiji na dodijeljenoj potpori.

– Prijavili smo se za mjeru 2., obnovljivi izvori energije. Ta sredstva ćemo iskoristiti za smanjenje troškova naših poslovnih prostora i unapređenje proizvodnje, kazao je Bartolić, dodajući kako su u njegovoj tvrtki zaposlene 22 osobe.

Podrška za bolju budućnost

Župan Marušić je dodatno istaknuo važnost suradnje s obrtničkom i županijskom gospodarskom zajednicom u kreiranju mjera koje su prilagođene potrebama lokalnih poduzetnika.

– Nastojat ćemo i dalje na ovaj način pomoći u razvoju poduzetništva i obrtništva na području naše županije. Želim vam puno poslovnih uspjeha i da vam se ostvari sve što ste planirali, poručio je Marušić poduzetnicima.