Ovaj vikend, Dubrava će biti domaćin manifestacije Dubrava Fest koja donosi bogat program za sve generacije.

Svečano otvaranje manifestacije održat će se u petak u 17 sati. Povorka mažoretkinja Općine Dubrava, Ženske konjičke garde Vrbovec i Limene glazbe Kloštar Ivanić oduševit će prisutne. U 19 sati u Kulturnom centru Dubrava bit će predstavljena knjiga “Povijest Dubrave” autorice Đurđice Jurik Kukec. Večer će zaključiti koncert popularne grupe Crvena jabuka na Sajmištu Dudnjak s početkom u 20 sati.

Subotnji program počinje rano ujutro. Od 7 do 13 sati na ribnjaku Vukšinac održat će se Kup općine Dubrava u lovu ribe udicom na plovak. Izložba cvijeća i natjecanje u kuhanju gulaša započinju u 9 sati na Sajmištu Dudnjak, dok će u Ulici Svete Margarete od 9 do 13 sati biti izložba oldtimera. Dječji vrtić organizira Dane otvorenih vrata i izložbu dječjih radova na temu “Na putu za Afriku”. Treća memorijalna biciklijada “Dubravki Vitez” starta ispred spomenika poginulim braniteljima u 11 sati. U 13 sati održat će se treća međunarodna smotra folklora s nastupima domaćih KUD-ova i gostiju iz BiH. U 13 sati je i podjela gulaša svih sudionika gulašijade Lovačkog društva Golub iz Dubrave dok je u 16 sati „Što je to fino u lovačkom kotlu u organizaciji Lovačkog društva Sokol Vukšinac. Moto susret moto kluba Kockari održat će se u 17 sati u Lovačkoj kući Vukašinac, a večer će završiti koncertom Miroslava Ilića u 20 sati na Dudnjaku.

Nedjelja je posvećena najmlađima, s nastupima dječjeg vrtića, osnovne škole i mladih tamburaša. Dan župnog zajedništva održat će se u župnom dvoru u 12:30 sati, dok nas u 15 sati na Dudnjaku očekuje podjela pečenog vola. Od 10 do 13 sati održat će se deseta likovna kolonija s izložbama u Kulturnom centru u Dubravi.

Kroz cijeli vikend u župnoj crkvi Svete Margarete održavat će se mise. U petak je misa u 19 sati, nakon koje će Zbor mladih održati koncert. U subotu je misa u 19 sati, a u nedjelju u 9 i 11 sati. U ponedjeljak, 10. lipnja, Dan župe Svete Margarete obilježit će se misama u 11 i 19 sati.

Uz sve navedeno, u petak će se održati i svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada i planovi za budućnost, a bit će položeni i vijenci kod spomen obilježja u Dubravi.