Foto/Facebook Rasinja u srcu

Mjesto Rasinja, između Koprivnice i Ludbrega, ne pamti ovakvu tragediju. Nesretna se žena utopila u podrumu koji je bio pun vode zbog obilnih kiša, javlja portal ePodravina. Radi se o 75-godišnjoj Kati M.

– S njom je kod kuće bio suprug, a ona je otišla u podrum provjeriti kakva je situacija. Nije je bilo neko vrijeme pa je otišao provjeriti i nesretnicu našao u vodi. Sa susjedom ju je izvukao van no bilo je prekasno – kažu susjedi.

ePodravina prenosi izjavu dvojice mještana – Ivana Belog i Miloša Miloševića – koji su priskočili u pomoć u trenutku kad ih je Katin suprug zvao da mu se žena utopila.

-Susjed me zvao da treba ići spašavati ženu. Ona je vjerojatno išla u podrum nešto spašavati pa je pala u vodu. Valjda se nagutala vode i utopila. Dok smo mi došli, već je preminula. Probali smo ju oživljavati, davati joj umjetno disanje, no nije više bilo spasa. Suprug ju je dugo zvao, a ona se nije javljala. Kad je shvatio da je u podrumu, ona je već bila mrtva, rekli su susjedi, dodajući da ne pamte ovakvu tragediju.

O količini padalina u ovom podravskom selu svjedoči i činjenica da su mrtvozornicu morali dovesti bagerom do mjesta tragedije zbog obilnih količina vode na cesti i u dvorištu.