Gradski muzej Bjelovar najavljuje izložbu „ABBA – 50 godina od Waterlooa“, koja će biti otvorena u četvrtak, 6. lipnja, u 19 sati u Galeriji Nasta Rojc. Izložbu je pripremila viša kustosica Silvija Sitta, obilježavajući pedesetu godišnjicu pobjede legendarne švedske grupe na Eurosongu.

Ravnateljica muzeja, Marijana Dragičević, najavila je i promjenu radnog vremena muzeja. Muzej će biti otvoren za posjetitelje od utorka do subote, od 9 ujutro do 19 sati. Ova promjena omogućava posjetiteljima koji rade do kasnih popodnevnih sati da uživaju u muzejskim sadržajima.

Dragičević je istaknula da će se u sklopu izložbe održati i koncert bjelovarskog benda Hotel Korzo i Patricije, poznate iz showa “Superstar”. Koncert će se održati u subotu, 8. lipnja, u 20 sati u atriju Gradskog muzeja. Ulaz na koncert je besplatan.

Viša kustosica Silvija Sitta detaljnije je predstavila izložbu, koja će kroz slike, riječi i predmete pratiti životni put članova grupe ABBA od njihovih početaka u 1960-ima do ponovnog pojavljivanja s digitalnim projektom i koncertom 2022. godine. Izložba uključuje i predmete iz privatne zbirke gospođe Manuele Najman iz Garešnice, koja sadrži više od 1300 različitih predmeta vezanih uz ABBA-u, uključujući fotografije, plakate, razglednice i diskografiju grupe.

Posebnost zbirke su rijetke singlice iz Japana, Južnoafričke Republike, Novog Zelanda i Australije, kao i 48 različitih knjiga i monografija o članovima grupe. Sitta je istaknula da je gospođa Manuela veliki obožavatelj grupe od svojih desetak godina te da će osobno prisustvovati otvorenju izložbe kako bi predstavila svoju zbirku.

Tijekom otvorenja i od 13. do 17. lipnja, za vrijeme Terezijane izložbu možete pogledati besplatno. Gradski muzej Bjelovar poziva sve građane i njihove goste da posjete ovu jedinstvenu izložbu i prisustvuju koncertu u subotu.