Policijski službenici Policijske postaje Grubišno Polje, u petak 31. svibnja, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim muškarcem i 28-godišnjom ženom, s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su u razdoblju od ožujka do 30. svibnja 2024. godine činili prijevare tako što su putem internetske platforme i društvene mreže oglašavali na prodaju nepostojeće traktore i osobno vozilo na što su im se javljali kupci s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, koje su potom dovodili u zabludu tako što su s njima sklapali kupoprodajne ugovore nedozvoljeno koristeći osobne podatke drugih osoba. Na takav su način prevarili 14 osoba koji su im isplatili sveukupno 20400 € i 800 € Aircash bonova za kupovinu osobnog vozila ili traktora odnosno kao kaparu ili troškove prijevoza.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazna djela 19-godišnjak i 28-godišnjakinja su uhićeni i nakon poduzimanja dokaznih i izvidnih radnji protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

S obzirom na veliki broj žrtava kaznenih djela prijevare kupovinom preko interneta i budući da se na pojedinim internetskim stranicama i društvenim mrežama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska