Proteklog vikenda održan je međunarodni turnir “ARENA OPEN” u Puli, gdje su, uz domaće hrvače, nastupali i kadetski reprezentativci iz Italije, Mađarske, Izraela, Češke i Srbije, koji su na pripremama u Poreču. Na turniru je sudjelovalo 9 zemalja i gotovo 400 natjecatelja, a među njima su hrvači Hrvačkog kluba Čazma postigli izvanredne rezultate.

Od 16 hrvača Hrvačkog kluba Čazma, posebno se istaknuo Mislav Murlin, koji je u kategoriji kadeta do 71 kilograma osvojio drugo mjesto. U finalu je, nažalost, izgubio od češkog reprezentativca, zbog očite razlika u težini. Unatoč tome Mislav bi trebao dobiti poziv u U-17 reprezentaciju Hrvatske.

Izvrstan je bio i Luka Mijatović, kojem je također za dlaku izmaknula zlatna medalja, te je osvojio drugo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Luka je pokazao zavidnu tehniku i borbenost, unatoč svojoj mladosti od samo 9 godina.

Nora Gašpert također je završila na drugom mjestu, dok je Ivana Furmeka spriječila ozljeda u osvajanju medalje.

Brončane medalje osvojile su Nika Franjević i Elena Dujaković, dok su svi ostali hrvači Hrvačkog kluba Čazma pokazali veliku hrabrost i izvanredan nastup na turniru. Među njima su Adrian Koščević, Dorian Kurtanjek, Teo Videc, Rafael Matešin, Aron Gašpert, Jakov Babec, Leonardo Šikljan, Majamarija Kondres, Demian Kurtanjek i Borna Furmek.