U subotu je odigrano posljednje, 26.kolo, 4. nogometne lige BJ-KC-VT, čime je okončana sezona 2023./2024., a s krajem sezone i ova liga prestaje postojati. Klubovi iz Bjelovarsko-bilogorske županije – Bilogora 91, Dinamo Predavac, Garić i Čazma, ostvarili su različite uspjehe. Bilogora može biti zadovoljna, Garić i Dinamo iz Predavca nešto manje, dok je Čazma odigrala sezonu za zaborav.

Bilogora 91: Viceprvaci lige

Bilogora 91 završila je sezonu na impresivnom drugom mjestu s ukupno 50 bodova, unatoč porazu od Bratstva s rezultatom 3-1 u posljednjem kolu. Tijekom sezone, Bilogora 91 je pokazala stabilne rezultate, a njihova dosljednost i borbenost osigurali su im visoku poziciju na ljestvici. Ovo je veliki uspjeh za klub i potvrda njihovog kvalitetnog rada.

Garić: Solidna sezona

Garić je sezonu završio na petom mjestu s 45 bodova. U zadnjem kolu, Garić je pobijedio Dinamo Predavac s 3-1, čime su osigurali svoje mjesto u gornjem dijelu tablice.

Dinamo Predavac: Stabilan učinak

Dinamo Predavac je završio sezonu na osmom mjestu s 38 bodova. Iako završetak sezone nije donio željeni rezultat, Dinamo Predavac je zadržao stabilnu poziciju u sredini ljestvice, pokazavši solidan učinak tijekom cijele sezone.

Čazma: Još jedan debakl za kraj loše sezone

NK Čazma je, nažalost, sezonu završila na posljednjem mjestu s 8 bodova, nakon teškog poraza od Tehničara s rezultatom 14-1 u posljednjem kolu. Unatoč lošim rezultatima, trener Dario Kirin i predsjednik kluba Robert Milčić izražavaju optimizam za budućnost.

Trener Kirin komentira: “Loše smo krenuli u sezonu i iako smo mogli bolje rezultate napraviti u prvom dijelu sezone, na kraju nije bilo sreće. U drugoj polusezoni smo se posložili, neki igrači su se vratili nakon ozljeda i uspjeli smo ostvariti nekoliko pobjeda i neriješenih utakmica. Sada imamo više nade za iduću sezonu i očekujemo bolje rezultate.”

Predsjednik Milčić dodaje: “Naš prioritet je održavanje škole nogometa i razvoj domaćih igrača. Ponosni smo što radimo s igračima iz našeg bazena, što daje nadu našim sadašnjim klincima da će igrati u budućnosti. Iako rezultati nisu uvijek prioritet, važno nam je da održavamo kvalitetu i motivaciju naših igrača. Sad imamo ljetnu pauzu i u sedmom, osmom mjesecu već će pomalo i krenuti priprema za novu sezonu i što se tiče seniora i što se tiče mlađih uzrasnih kategorija”, rekao je Milčić.