Od 13. – 16. lipnja 2024. na 28. Terezijani Bjelovar postaje pozornica najpopularnijeg burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i eventmajstora koji stoje iza Fuliranja i Burger festivala u Zagrebu.

Upravo je ovaj Burger festival najrelevantniji i najposjećeniji street food festival u regiji, svake godine ga tijekom 11 dana održavanja u Zagrebu posjeti oko 150.000 posjetitelja, a do sad je već dobio svoja izdanja u Zadru, Puli i Varaždinu. U osam godina održavanja Burger Festival uvelike  je pridonio razvoju burger scene i značajno podigao standard kvalitete burgera diljem Hrvatske, inspirirao lokalnu i nacionalnu street food scenu, te potakao i druge gradove na pokretanje Burger Festivala.

“Cilj nam je donijeti uspjeh zagrebačkog burger festivala u Bjelovar te kreirati novi gastro sadržaj gradu tijekom legendarne Terezijane”, kažu organizatori koji u Bjelovar stižu s pomno probranom ekipom chefova.

Na prvom bjelovarskom izdanju Burger Festivala sa svojim neodoljivim gurmanskim kreacijama nastupit će: Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic, 4 burgers i Rougemarin, dok će se za žedna grla pobrinuti kreativna i uhodana ekipa Gingle Bellsa i Cocktail bara, a u najavi je i još jedno slavno chefovsko ime koje organizatori za sad čuvaju kao iznenađenje.

Pozivamo sve Bjelovarčane i posjetitelje Terezijane da se prepuste gurmanskim čarolijama poznatih chefova Mate Jankovića, Ivana Pažanina i Marina Medaka iz Rougemarina, ali i da provjere zašto publika u Zagrebu, Zadru i Puli jedva čeka ponovni susret sa sad već legendarnim smash burgerima iz 4 Burgersa, te koja je tajna zadarskih genijalaca iz Picnica. Njihov Blackie burger, već poznat kao višegodišnji pobjednik zadarskog Adventa, oduševio je publiku i žirije na brojnim street food događanjima diljem Hrvatske, a prošle su godine burgerom s kozicama oduševili posjetitelje svih Burger festivala.

Veliki šarmer, hedonist i ponajprije vrsni chef Ivan Pažanin poznat je po dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji, a 2020. godine odlučio se okušati i u street foodu kroz Chef’s burger by Ivan Pažanin. Očekivano, vrlo je brzo stekao vojsku obožavatelja i postao glavnim favoritom ovog popularnog festivala. Njegov burger “Crispy Kapula” na prvom je pulskom izdanju ponio laskavu titulu najboljeg hamburgera, a od Ivana doznajemo da će i Bjelovarčani i posjetitelji Terezijane imati priliku kušati ovaj hit burger.

Za naklonost posjetitelja Terezijane u Bjelovaru će se svesrdno boriti i ekipa Instituta za burgere by Mate Janković. Institut za burgere nastao je još 2019. godine suradnjom velikih gurmana i neponovljivog chefa Jankovića, te otad ne prestaje inspirirati burger scenu i razveseljavati sve ljubitelje ovog jela.

“U današnjoj kuhinji jednostavnost je često podcijenjena, no mi vjerujemo kako je uz dobre namirnice upravo ona ključna za dobivanje okusa kojeg nećete tako lako zaboraviti”, ističe chef Mate Janković koji će više detalja otkriti osobno na tiskovnoj konferenciji u Bjelovaru, 26. travnja u 11:00 sati.

Osim samoj kvaliteti burgera, Burger Festival veliku pažnju posvećuje izgledu, programu i atmosferi, kao i održivosti i brizi za okoliš. Sav potrošni materijal koji koriste je od reciklirajućeg materijala i odvojen u zasebna mjesta.  “Zajedno u suradnji sa našim pokroviteljima, izlagačima, programskim partnerima i posjetiteljima trudimo se svake godine biti bolji na svim razinama i to Burger Festival čini najrelevantnijim i najposjećenijim street food festivalom u regiji”, ističu organizatori.

Sigurni smo da će s urbanim glazbenim programom, modernim i suvremenim uređenjem, pozitivnom energijom koja prati sve njihove festivale dati gradu Bjelovaru i carskoj Terezijani još jedan kvalitetan proizvod kojeg će Bjelovarčani ali i turisti odobriti s veseljem, te ponijeti s njega puno lijepih uspomena s željom za ponovnim susretom.