Nakon inicijalne akreditacije Stručnog diplomskog studija Sestrinstvo, Veleučilište u Bjelovaru ponosno najavljuje novi studijski program koji će započeti s akademskom godinom 2024./2025. Ovaj dvogodišnji program predstavlja značajan iskorak za instituciju i zajednicu, omogućavajući studentima nastavak obrazovanja u sestrinstvu.

Na konferenciji za medije održanoj u petak, 31. svibnja 2024., gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, dekanica Veleučilišta Zrinka Puharić, prodekanica za razvoj Tatjana Badrov i voditeljica stručnog studija Goranka Rafaj, predstavili su detalje o novom studiju, natječaju i upisima. Gradonačelnik Hrebak je izjavio kako će nakon inicijalne akreditacije, studenti od jeseni imati priliku studirati na stručnom diplomskom studiju sestrinstva koji će trajati dvije godine.

– Ovo je velika stvar za naše Veleučilište, s obzirom na veliki interes za nastavak studija nakon dodiplomskog studija, rekao je Hrebak.

Dekanica Zrinka Puharić izrazila je zadovoljstvo postignućem:

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo obznaniti da je Veleučilište dobilo pozitivno mišljenje Stručnog povjerenstva za inicijalnu akreditaciju. Naš program sestrinstva proglašen je vrlo kvalitetnim, što znači da ćemo na jesen poželjeti dobrodošlicu novim studentima.

Prodekanica za razvoj Tatjana Badrov naglasila je važnost prilagođavanja programa potrebama tržišta rada:

– Razrađujemo sadržaj kolegija utemeljenog na potrebama tržišta rada. Kompetencije koje smo razvili ocijenjene su vrlo visoko od strane poslodavaca iz područja biomedicine i zdravstva, rekla je.

Voditeljica stručnog studija Goranka Rafaj dodala je kako ovaj program zaokružuje obrazovni put medicinskih sestara:

– Ovaj studij nije samo korak naprijed za naše obrazovne programe, već i za cijelo društvo koje će imati koristi od novih generacija visoko obrazovanih i predanih medicinskih sestara.

Uz objavu o novom studiju, gradonačelnik Hrebak također je najavio početak radova na izgradnji Studentskog doma u Bjelovaru idući tjedan, što predstavlja dodatnu sjajnu vijest za studente i Veleučilište.

Novi program sestrinstva usklađen je s najvišim međunarodnim standardima i potrebama modernog zdravstvenog sustava, te će omogućiti studentima mobilnost i konkurentnost na europskom tržištu rada.