Općinski vijećnici Farkaševca donijeli su odluku o izmjenama koeficijenata za plaće djelatnicima Dječjeg vrtića Crvenkapica, što će rezultirati povećanjem plaća za oko 20 posto za odgojiteljice, kao i za druge djelatnike vrtića.

Prema novim izračunima, ravnateljici Dječjeg vrtića Crvenkapica plaća će iznositi 1.488,72 eura plus putni trošak.

Načelnik Matija Copak izjavio je da je ova povišica prilagođena pedagoškom standardu donesenom u srpnju prošle godine.

-Plaća ravnateljice bi trebala po tom standardu biti znatno veća, ali s obzirom na uvjete u kojima radimo i proračun, smatram da nema smisla da idemo s tim, kazao je Copak.

Odgajateljicama će plaća iznositi nešto više od 1.100 eura, što ovisi o godinama radnog staža i poreznim olakšicama.

-Smatram da smo u današnje doba, posebno s obzirom na inflaciju, donijeli dobru odluku povećavši plaće za 20 posto. Naši odgojitelji i svi zaposlenici u vrtiću zaslužuju bolje plaće. Već niz godina smo jedan od najboljih vrtića u krugu od 50 km, što dodatno potvrđuje našu posvećenost kvaliteti, pojasnio je Copak.

Vijećnici su također donijeli odluku o novoj ekonomskoj cijeni vrtića koja je sada za 10-satni vrtićki i jaslički program 355,29 eura mjesečno.

Copak je naglasio da ovo povećanje neće utjecati na roditelje.

-Općina će i dalje sufinancirati smještaj za našu djecu koja pohađaju vrtić, te se cijena za roditelje neće promijeniti. Zbog inflacije i svega što je proizašlo iz 2021. godine, od kada je vrtić otvoren, značajno su se promijenile cijene smještaja, hrane i svega ostalog što vrtić pruža. Stoga smo morali prilagoditi ekonomsku cijenu vrtića. Želimo i dalje osiguravati najbolju ponudu hrane, smještaja i odgojitelja za našu djecu. Zbog trenutne situacije, morali smo neke stvari prilagoditi i promijeniti, što se odrazilo na ekonomsku cijenu vrtića, rekao je Copak.

Dodajmo da je cijena smještaja djece u vrtiću za djecu s područja Općine Farkaševac za jedno dijete 79 eura, dok je za drugo dijete 50 eura.