Župan Marko Marušić sudjelovao je u Kapeli na obilježavanju dana tamošnje OŠ Mirka Pereša i tom prigodom ravnateljici škole Ivani Ružman Faletarpredao novonabavljeno kombi vozilo. Vrijednost vozila iznosi nešto više od 50.000 eura, a škola će ga koristiti za prijevoz hrane u pet područnih škola te za sve ostale potrebe učenika i nastavnika.

-Drago mi je da smo danas ovdje u Kapeli u povodu dana škole i da možemo ravnateljici predati ovo novo kombi vozilo koje će služiti našoj djeci za sigurniji i kvalitetniji prijevoz, ali isto tako i za sve one aktivnosti koje škola provodi. Ovo je već peto kombi vozilo koje smo predali našim školama, a u planu je nabavka još četiri vozila za škole u Daruvaru, Garešnici, Končanici i Trnovitici. S tim ćemo nastaviti i dalje jer svi želimo da naša djeca imaju što sigurniji i što kvalitetniji prijevoz, ali i da ta kombi vozila budu što bolje iskorištena za potrebe škola – kazao je župan dodajući da su obrazovanje i mladi ljudi za Županiju jedan je najvažnijih prioriteta. Nadalje je dodao da je Županiji cilj osim učenicima što bolje i kvalitetnije uvjete rada osigurati i samim učiteljima, profesorima i školskom osoblju.

Zahvalivši županu na novom vozilu ravnateljica škole istaknula je da nabavka ovog vozila školi znači jako puno.

-Ovo vozilo će nam olakšati organizaciju mnogih aktivnosti. Prvenstveno će služiti za dostavu toplih obroka u naših pet područnih škola, a poslužit će i za prijevoz učenika iz tih škola na razna događanja koja imamo u matičnoj školi. Te škole su lošije prometno povezane pa će kombi vozilo svakako biti od velike pomoći. Uz to služit će i za prijevoz učenika na sportska i sva druga natjecanja, a isto tako i našim djelatnicima kada idu na stručna usavršavanja – kazala je ravnateljica Ružman Faletar ističući da OŠ Mirka Pereša ima 183 učenika.

Nakon predaje kombi vozila župan je sudjelovao i na priredbi koju su u povodu dana škole upriličili učenici i njihovi nastavnici za roditelje i ostale goste te tom prigodom uz čestitku za dan škole svim učenicima i nastavnicima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Izvor: bbz.hr